Foto: Publicitātes foto
Šī gada 5. maijā Latvijas Nacionālās operas un baleta Jaunajā zālē notiks Starptautiskajai dejas dienai veltīts koncerts un dejas kamerizrāde "No miglas", kurā uzstāsies Latvijas Universitātes TDA "Dancis", portālu "Delfi" informē Latvijas TDA "Dancis" pārstāve Estere Ermale.

Koncerta veidotāji ir TDA "Dancis" mākslinieciskais vadītājs Rolands Juraševskis, repetitori Sandra Vītola un Iļja Vlasenko un ansambļa dejotājs un horeogrāfs Krišjānis Šimis, savukārt koncertā piedalīsies gan TDA "Dancis" pamatsastāva, gan vidējās paaudzes dejotāji.

Divdaļīgais koncerts ir veidots kā divu pasauļu apvienojums, kura laikā skatītāji varēs vērot gan klasisko un dejas entuziastiem zināmo skatuvisko deju, gan dejas stāstu jeb kamerizrādi, kuru apvij mūsdienu modernā mūzika, radot interesi arī ikdienā ar deju nesaistītiem skatītājiem.

Koncerta pirmajā daļā TDA "Dancis" skatītājus priecēs ar 20. un 21. gadsimtā radītām latviešu skatuviskajām dejām. Koncertā iekļautas gan tās dejas, kuras gadu gaitā kļuvušas par nozīmīgu daļu no ansambļa repertuāra, gan jaunas, 21. gadsimta horeogrāfu veidotas, dejas.

Savukārt koncertā otrajā daļā skatītājiem pavērsies cita pasaule, kurā būs vērojams dejotāju iekšējais pārdzīvojums, savstarpējās attiecības un mīlestība. Šajā daļā skatītājiem būs iespēja vēlreiz redzēt kamerizrādi "No miglas", kura pirmizrādi piedzīvoja tikai pagājušā gada oktobrī.

Dejas kamerizrādi "No miglas" ir veidojis TDA "Dancis" dejotājs un horeogrāfs Krišjānis Šimis. Kamerizrādē horeogrāfs eksperimentē ar ierasto tautas dejas pasniegšanas formātu. Šoreiz latviešu tautas deju soļi satiek 21. gadsimta ASV, Brazīlijas un Islandes komponistu elektronisko mūziku – klasisko, trap, future bass un beat. Tādējādi "No miglas" piedāvā vēl vienu jaunu skatījumu uz latviešu tautas deju – tās bagātīgo mantojumu, kurš mijiedarbojas ar 21. gadsimta kultūras strāvām.
Kopā 5.maijā dejotāji skatītājiem sniegs divus koncertus, tāpēc ir iespēja izvēlēties apmeklēt pēcpusdienas koncertu pulksten 15.00 vai vakara koncertu pulksten 19.00.

Biļetes uz koncertu pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!