Foto: Publicitātes attēls
Latvijas Kultūras akadēmijas Eduarda Smiļģa Teātra muzejā 16. martā plkst. 18.00 tradicionālajās "Sarunās Smiļģa kabinetā" ar skatītājiem tiksies režisore Laura Groza – Ķibere, portālu "Delfi" informē muzejā pārstāvji.

Režisore deviņu gadu laikā, kopš beigusi studijas Latvijas Kultūras akadēmijas dramatiskā teātra režijas specialitātē, ir veidojusi vērienīgus, vizuāli un darbībā iespaidīgus iestudējumus Dailes teātrī ("Vārnu ielas republika", "Pīters Pens", "M. Butterfly", "Frankenšteins", "Doriana Greja portrets"), Liepājas teātrī ("Piafa", "1984", "Ziloņcilvēks") un Nacionālajā operā ("Iemūrētie") kā arī daudzas citas izrādes, pierādot, ka Eduarda Smiļģa proponētā "skaidrība, vienkāršība un kaislība" ir iespējama arī šodien, ja vien ir "precīza doma, lielisks aktieru ansamblis un komanda, kas vissarežģītākās lietas prot pārvērst izteiksmīgā skatuves norisē".

Latvijas Kultūras akadēmijas Eduarda Smiļģa Teātra muzejā jau trešo sezonu turpinās Sarunas Smiļģa kabinetā. Šogad katra mēneša trešajā ceturtdienā no plkst. 18.00 līdz 19.30 ar saviem skatītājiem tiekas spilgtas Latvijas teātra personības. Nākamā saruna paredzētas ar režisoru Vladislavu Nastavševu un citiem māksliniekiem.

Sarunu vada muzeja vadītājs, profesors Jānis Siliņš.

Ieejas maksa – 4 eiro, skolēniem, studentiem, pensionāriem – 2 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!