Foto: F64

LKA Eduarda Smiļģa Teātra muzejā šī gada 23. februārī pulksten 18, ciklā "Sarunās Smiļģa kabinetā" viesosies Latvijas Nacionālā teātra aktieris Gundars Grasbergs, vēsta pasākuma rīkotājs un muzeja direktors Jānis Siliņš.

Latvijas Nacionālā teātra aktieris Gundars Grasbergs pēc Latvijas Kultūras akadēmijas absolvēšanas, no 2006. gada ir Latvijas Nacionālā teātra aktieris. Pateicoties savai dabas dotajai organikai, profesionālajām iemaņām, skatuviskajai pievilcībai, darba spējām, muzikalitātei un radošam nemieram, nepilnu divdesmit gadu laikā viņš ir kļuvis par personību teātrī, kas tagadnes skatuves mākslā ir ne tik bieži sastopama parādība, raksta Siliņš.

Gundars Grasbergs vairākkārt piedalījies poētiskās izrādēs, kurās nepieciešama ne tikai dzejas izjūta, bet prasme caur poētiskām detaļām nospēlēt vispārinājumu, atklāt simbolisko tēla slāni un interpretēt lomu. Par īpašu pagrieziena punktu kļuvis darbs pie Kirila Serebreņņikova un izcili nospēlētā Voiceka loma tāda paša nosaukuma izrādē 2012. gadā. Pēc šīs izrādes veidojis vairākas konceptuāli izcilas lomas - Raini "Raiņa sapņos", Kangaru "Ugunī un naktī", Gregersu Verli "Mežapīlē", Kreonu "Antigonē", Franci Sebaldu "Klūgu mūkā", kurās risinājis dažādas filozofiskas tēmas.

Katrā no tām viņš bijis izcils, to apliecina "Spēlmaņu nakts" Gada jaunā skatuves mākslinieka tituls par Rogožina tēlu Oļģerta Krodera iestudētajā Fjodora Dostojevska "Idiotā" Valmieras Drāmas teātrī. Pēc tam Grasbergs ir ticis vairākkārt nominēts "Spēlmaņu nakts" balvām, kas apliecina, ka ar aktiera spilgto māksliniecisko izteiksmi ir jārēķinās ikkatram Nacionālā teātra skatītājam.

"Sarunās Smiļģa kabinetā", kuras vadīs muzeja vadītājs, LKA profesors Jānis Siliņš, skatītājiem būs iespēja tuvāk iepazīt jaunākās paaudzes skatuves mākslinieku, analizēt un vērtēt aktiera devumu kontekstā ar 21. gadsimta Latvijas profesionālā teātra māksliniecisko virzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!