Foto: Publicitātes foto

Teātra trupa "Kvadrifrons" sociālās distancēšanās laikā veidos jaunu izrādi tiešsaiste – "24h". Izrādes veidotāji to piesaka kā "dauzonīgo eksperimentu", jo pirmo reizi "Kvadrifrona" vēsturē mēģinājumi un izrādes tapšanas process būs publisks – skatītāji to varēs vērot tiešsaistē.

No 20. aprīļa, katru darba dienu astoņi jauni mākslinieki satiksies stundu garā mēģinājumā, lai baudītu digitālu kopābūšanu un 24 stundu laikā radītu eksperimentālu performanci, kas pētīs virtuālos satikšanās līdzekļus un to, kā šīs tikšanās pārvērst teatrālā notikumā. Mēģinājumu tiešraides būs skatāmas "Kvadrifrona" sociālajos tīklos, kur skatītājiem tiks dota iespēja novērot un ietekmēt darba tapšanas procesu, iesakot, ko viņi vēlētos redzēt un kas viņiem šajā virtuālajā formātā šķistu aizraujošs. Tāpat pirmo reizi mēģinājumu process būs tik īss un nepierasts.

"Laikā, kad ne par ko nevaram būt droši, ir jauki, ja par kaut ko tomēr varam justies pārliecināti. Šoreiz varam būt pārliecināti, ka pēc divdesmit četriem vienu stundu gariem mēģinājumiem piedzīvosim sociāli distancētu pirmizrādi. Mēs vēl nezinām, kāda un par ko šī izrāde būs, jo mēģinājumu procesu radošā komanda sāks no nulles un skatītājiem būs iespēja izsekot visai šī teatrālā notikuma tapšanas gaitai. Varbūt tā būs ļoti gara, varbūt minūti īsa, iespējams, garlaicīga, vai tieši otrādi - ļoti aizraujoša. Kas to lai zina. Mūsu mērķis ir pēc iespējas priecīgāk pavadīt laiku jautru un radošu domubiedru un skatītāju kompānijā, izpētīt virtuālo platformu mākslinieciskās iespējas un varbūt atklāt ko nebijušu," raksta "Kvadrifrona" mākslinieki.

Radošā komanda - skatuves mākslas profesionāļi: režisors, aktieris - Reinis Boters;
režisors, aktieris - Klāvs Mellis; gaismu mākslinieks - Kārlis Staņa; režisore - Paula Pļavniece; scenogrāfs, aktieris - Andris Kaļiņins; dramaturģe - Linda Rudene; horeogrāfs, režisors - Rūdolfs Gediņš; režisore, aktrise - Sabīne Alise Ozoliņa.

Atgādinām, ka līdz ar ārkārtējās situācijas izziņošanu, "Kvadrifrona" trupa uzsāka jaunu projektu – Džovanni Bokačo "Dekamerona" stāstu lasījumus tiešsaistē, gan lasot paši, gan uzaicinot lasīt kolēģus, draugus un domubiedrus.

Savukārt pagājušajā nedēļā "Kvadrifrons" ar sociālo tīklu starpniecību paziņoja, ka noslēdz savu otro sezonu un ar skatītājiem klātienē netiksies arī tad, ja pēc 12. maija ārkārtējais stāvoklis tiks atcelta – jo situācija ir pārāk neparedzama.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!