Foto: Publicitātes foto. Skats no izrādes "Juveliera jubileja"
Janvārī Latvijas Televīzijas (LTV) skatītāji atkal varēs baudīt Latvijas teātru izrādes raidījumu un izrāžu ciklā "Teātris.zip". Janvārī un februārī būs iespēja noskatīties septiņus jaunus izrāžu ierakstus, portālu "Delfi" informē LTV pārstāvji.

2020. gada ciklu 4. janvārī pulksten 10.30 uzsāks "Teātris.zip bērniem" ar Liepājas teātra muzikālo izrādi "Sniegbaltīte un septiņi rūķīši". Režisora Dž.Dž.Džilindžera un dramaturģes Rasas Bugavičutes versijā pasakas galvenā doma ir nemainīga – tas ir stāsts par cilvēka dvēseles tīrības un skaistuma nozīmi, bet tas piemērots mūsdienām. Pirms izrādes lelle Lupe no raidījuma "Kas te? Es te!" kopā ar bērniem un šefpavāru Ēriku Dreibantu pārrunās to, ka saindēt iespējams ne vien ābolus, bet arī cilvēku attiecības. Savukārt 4. janvāra vakarā pulksten 21.25 LTV1 būs vērojama Nacionālā teātra izrāde "Juveliera jubileja". Pirms izrādes Ojārs Rubenis sarunāsies ar režisoru Ģirtu Ēci un aktrisi Lolitu Cauku.

11. janvārī pulksten 21.30 būs vērojama Valmieras teātra izrāde "Vidzemnieki" Indras Rogas režijā. Dramaturģe Justīne Kļava veidojusi izrādi pēc Rūdolfa Blaumaņa stāstu "Spijēnos", "Romeo un Jūlija", "Prece", "Īstais līgavainis", "Nauda zeķē", "Bērtuļa pirksts", "Stāsts par cūku, kura runājuse" motīviem. Pirms izrādes raidījumā "Teātris.zip" ar Ojāru Rubeni sarunāsies režisore Indra Roga un teātra zinātniece Edīte Tišheizere.

18. janvārī skatītāji redzēs Dailes teātra izrādi "Klusā daba ar resno puisēnu", un pirms traģikomēdijas ar Ojāru Rubeni sarunāsies režisors Mihails Gruzdovs un aktieri Artis Robežnieks un Ieva Florence. Janvāra ciklu noslēgs Nacionālā teātra izrāde "Ak, tētīt..." – režisora Intara Rešetina debija Nacionālajā teātrī. Pirms izrādes ar Ojāru Rubeni sarunāsies režisors un aktieri Dita un Valdis Lūriņi.

Februārī "Teātris.zip" ļaus noskatīties atzīto Jaunā Rīgas teātra izrādi "Vectēvs". Alvja Hermaņa režisētā Viļa Daudziņa monoizrāde 2008./2009. gada sezonā saņēmusi divas "Spēlmaņu nakts" balvas. Pirms izrādes ar Ojāru Rubeni sarunāsies pats Vilis Daudziņš. Savukārt ciklu noslēgs Nacionālā teātra izrāde "Svina garša", kas veidota pēc rakstnieka Māra Bērziņa romāna motīviem. Sarunā pirms izrādes – romāna autors Māris Bērziņš, režisors Valters Sīlis un galvenās lomas atveidotājs Raimonds Celms.

Ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu pēdējo gadu labākos iestudējumus būs iespējams noskatīties LTV1 ēterā un nedēļu pēc tam arī "Replay.lv" arhīvā.

Kopš 2012. gada rudens ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu "Teātris.zip" cikla ietvaros LTV1 un LTV7 pārraidītas kopumā 187 izrādes – 133 vakara izrādes kopā ar raidījumu "Teātris.zip" un 54 dienas izrādes no teātriem visā Latvijā. Ierakstītas 145 Rīgas un reģionu teātru izrādes. Visbiežāk ierakstītas un pārraidītas Latvijas Nacionālā teātra un Dailes teātra izrādes. Tiem seko Valmieras un Jaunais Rīgas teātris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!