Foto: Publicitātes attēli
11. jūnija virtuālo pirmizrādi piedzīvos teātra trupas "Kvadrifrons" izrāde "LV vs RU", informēja izrādes producente Ieva Niedre.

Pēc producentes sniegtās informācijas, izrāde "LV vs RU" ir vēsturisks mīlasstāsts par latviešu un krievvalodīgo attiecībām. Izrādes pamatu veido radošās komandas stāsti par dzīves laikā piedzīvoto, kur "ikdienišķas atzīšanās mijas ar aizspriedumainām etīdēm, dokumentāliem video fragmentiem, apcerīgu mūziku, mīlēšanu un lamāšanos".

Izrāde noritēs latviešu un krievu valodā, lai satuvinātu abu tautību skatītājus, kuriem, teātra apvienības ieskatā, kopīga mākslas pieredze ar bilingvālu saturu ir salīdzinoši rets notikums.

Iestudējuma režisors Reinis Boters pauda uzskatu, ka katrs Latvijas iedzīvotājs ir "ja ne piedzīvojis, tad vismaz dzirdējis par dažādu sabiedrības grupu vēsturisko un mūsdienās pastāvošo sašķeltību". Izrādē radošā komanda meklē, kas ir veicinājis šo sašķeltību. "Varbūt tā ir mūsu pašu iedomāta un uzbūvēta siena, kura, satiekoties aci pret aci un iepazīstot otru pusi, izzūd pilnībā?" retoriski vaicā režisors.

11. jūnija pulksten 19 izrāde būs vērojama tiešsaistē un 20 cilvēkiem arī klātienē Rīgas Cirka mazajā zālē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!