Foto: Publicitātes foto
24. septembrī plkst. 20 Kaņepes Kultūras Centrā improvizācijas teātra grupa "Improvide" atklās trešo darbības sezonu ar interaktīvu šovu "Pirmizrāde". Viegli svinīgā gaisotnē ar aktīvu skatītāju iesaistīšanu taps izrāde par aktuālo, vitāli svarīgo un šķietami maznozīmīgo lietu komisko pusi.

"Pirmizrāde" iezīmēs "Improvide" trešās sezonas sākumu un svinīgo atklāšanu. No starta līnijas "Improvide" izskries pilnā sastāvā – Ingus Sproģis, Laima Graždanoviča, Rūdolfs Bērziņš un Guntis Trops sola improvizētus stāstus par aktuālo un vitāli svarīgo pasaulē, valstī, slavenību un šķietami parasto cilvēku dzīvēs.

Izrādē tiks izmantoti gan ziņu portālu jaunumi, gan atklājumi no "Google" meklētāja, kā arī viedokļi un domas no "Twitter" kontiem. "Pirmizrāde" sola apmeklētājiem pienācīgu smieklu devu, iespēju iesaistīties šova tapšanā un izrādes gaitas virzībā ar savām idejām, tomēr saglabājot latvietim pienācīgo nopietnības devu. Vēlēšanas, jaunā iPone iznākšana un dažādas pirmās reizes – "Pirmizrāde" sola atklāt dzīves mazo un lielo drāmu komiskās puses.

Šī sezona solās būt ļoti darbīga, jo līdzās izrādēm un improvizācijas šoviem, "Improvide" uzsākusi arī vadīt improvizācijas teātra nodarbības "Pats Sev Režisors". Trīs no "Improvide" dalībniekiem ir sertificēti improvizācijas teātra pasniedzēji, tāpēc dalīšanās savās prasmēs un zināšanās kolektīvam šķita pašsaprotams solis.

Improvizācijas nodarbību dalībnieki tiek ne tikai sagatavoti skatuvei, bet arī apzina, izprot un atver paši savu radošo potenciālu. "Improvide" dalībnieki uzskata, ka improvizācijas vieta ir ne tikai uz skatuves un ne tikai skatītāju priekšā. Tā ir ikdienas māksla, kas palīdz dažādās nestandarta situācijās saglabāt vēsu prātu un atrast netradicionālus risinājumus.


"Šodien cilvēkiem vairs nav jāstāsta par to, kas ir improvizācijas teātris, kā tas bija jādara pirms 3-4 gadiem. Šajā žanrā Latvijas mērogā jau ir diezgan liela konkurence, kas katrai grupai un improvizatoru kolektīvam liek censties izdarīt vairāk un atrast savu rokrakstu.

Pēdējo pāris gadu laikā improvizācijas teātri Latvijā ir saplaukuši kā lielveikali kapitālismā. Arvien vairāk cilvēku to ir iepazinuši un ar to sāk nodarboties. Tas ir skaisti, jo tādā veidā attīstās improvizācijas teātra un komēdijas scēna Latvijā, bet tajā pašā laikā rodas arī diletantisms. Tieši tāpēc "Improvide" par vienu no saviem galvenajiem mērķiem ir izvirzījuši jaunu, laikmetīgu, eksperimentālu formu un skatuvisko izpausmju meklēšanu pilnvērtīgai komunikācijai ar skatītāju," norāda "Improvide" pārstāvji.

"Improvide" ir aktīvs improvizācijas teātra kolektīvs, kuru izrādēm ir ieskicēts tikai skelets, bet viss pārējais notiek spontāni. "Arī visparastākā ideja un ierosinājums var pārtapt unikālā un neaizmirstamā etīdē. Arī neplānoti uz galvas uzliets ūdens izrādes laikā kļūst par daļu no šova, tāpat kā ikviens skatītājs," informē paši improvizētāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!