Foto: Publicitātes foto

27. martā plkst. 19:00 Dirty Deal Teatro pēdējo reizi pirms fināla 29. maijā notiks jaunās dramaturģijas lasījumi "10 minūtes slavas". Par vietu finālā šajā reizē sacentīsies Madara Rutkēviča, Anna Zvaigzne un Inga Gaile. Savukārt eksperts šajā reizē būs režisors Andrejs Jarovojs, portālu Delfi informē lasījumu organizatori.

Dirty Deal Teatro atgādina, ka katrā lasījumu reizē piedalās trīs dramaturgi. Lasījumu laikā Dirty Deal Teatro telpās viņi apmeklētājiem prezentē savas lugas sinopsi (īsu sižeta un galvenās domas izklāstu) un iepazīstina ar lugas pirmajām ainām. Pēc darbu nolasīšanas notiek diskusija, ko vada Latvijas Dramaturgu ģildes priekšsēdētāja Rasa Bugavičute. Pēc visu darbu nolasīšanas notiek aizklāts apmeklētāju balsojums par vakara labāko darbu.

Atšķirībā no pagājušās sezonas, dramaturga vecums nav ierobežots, taču viņa darbam jābūt tapšanas procesā. Būtisku devumu šoreiz sniegs arī pieaicinātais režisors, kas varēs sniegt profesionālus ieteikumus dramaturgam, tā reizē atklājot apmeklētājiem, kā režisors skatās un vērtē dramaturģisku materiālu, lai varētu to realizēt uz skatuves. Iepriekšējās reizēs ir bijuši režisori Indra Roga, Laura Groza, Gatis Šmits, Valters Sīlis un Viesturs Meikšāns.

Lasījumi tiek rīkoti sadarbībā ar Latvijas Dramaturgu ģildi un to mērķis ir rosināt jaunu, mūsdienīgu darbu tapšanu un apriti Latvijas teātros. Ieeja lasījumos ir bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!