Foto: Publicitātes attēli

Izjūtot nepieciešamību reaģēt uz pēdējā laika notikumiem Ukrainā, teātris "Dirty Deal Teatro" šī gada 5. decembrī sāks sociāli un politiski nozīmīgu teātra projektu "Kara piezīmes" deviņu teātra tekstu lasījumu garumā.

Kā informēja teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Daina Tabūna, projektā "Kara piezīmes" katru mēnesi cits dramaturgs un režisors līdz pat augustam sekos līdzi notiekošajam pasaules politiskajā ainā, lai redzēto, dzirdēto un sajusto pārvērstu dramaturģiskā materiālā.

Projektā radītie teksti tiks piedāvāti skatītājiem publiskos lasījumos katra mēneša pirmajā piektdienā, kā arī publicēti portālā "www.satori.lv". Pēc lasījumiem tiks rīkota publiska diskusija, kurā piedalīsies mākslinieki un viedokļu līderi.

Dalībnieki savos darbos izmantos ziņas, publiskos paziņojumus, redaktoru slejas un citas publikācijas medijos, tostarp atspoguļojot pretrunas dažādu valstu mediju telpās un tiecoties publikai sniegt pēc iespējas pilnīgāku aktuālo notikumu atainojumu. Cenšoties izprast mediju ietekmi uz sabiedrības viedokli, savā darbā katrs autors iekļaus arī savu personisko pieredzi, izjūtas un redzējumu, saskaroties ar kara situāciju tik netālu no mums.

Projektā "Kara piezīmes" piedalīsies dramaturgi Ivo Briedis, Aiva Birbele, Rasa Bugavičute, Jānis Balodis, Justīne Kļava, Sergejs Timofejevs, Agnese Rutkēviča, Andris Kalnozols, Lauris Gundars un teātra tekstu lasījumu režisori - Kārlis Krūmiņš, Ģirts Šolis, Dāvis Auškāps, Valters Sīlis, Dmitrijs Petrenko, Viesturs Meikšāns un Elmārs Seņkovs.

Pirmais teātra tekstu lasījums notiks 5.decembrī, tā dramaturgs būs Ivo Briedis un režisors - Kārlis Krūmiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!