Foto: Publicitātes foto
Rīgas Krievu teātrī (RKT) 29. septembrī ar pirmizrādi "Meža dziesma" uz teātra lielās skatuves pirmo reizi stāsies plašākas publikas priekšā stāsies Rīgas Krievu teātra kursa topošie aktieri. Vienlaikus ar šo izrādi teātris atklās savu 130. sezonu, portālu "Delfi" informē RKT pārstāvji.

Pirms diviem gadiem Rīgas Krievu teātris pirmo reizi uzņēma aktieru kursu sadarbībā ar Latvijas Kultūras akadēmiju. Kursa vadītājs ir Igors Koņajevs. Šī ir pirmā reize teātra pastāvēšanas vēsturē, kad sezona tiek atklāta ar iestudējuma pirmizrādi, kuru topošie aktieri, bet pagaidām vēl studenti, veidojuši kā mācību darbu.

Iestudējums "Meža dziesma" tapis pēc ukraiņu dzejnieces Ļesjas Ukrainkas liriskās pasakas ar tādu pašu nosaukumu motīviem. Izrādi veidojuši Igors Koņajevs un Jeļena Černaja. Scenogrāfija un kostīmi - Jeļena Oļeiņika .

Ļesjas Ukrainkas liriskā pasaka ir skaista, maiga un vieda teika par meža meitas un cilvēka mīlestību. Līdzās cilvēkiem dzīvo un darbojas mītiski tēli – ūdensvīrs, mežainis, nāras un laumiņas. Izrāde "Meža dziesma" vēstīs mūžam dzīvo stāstu par gaišo un tumšo spēku cīņu cilvēka dvēselē.

"Mēs ceram, ka izrāde pēc Ļesjas Ukrainkas lugas "Meža dziesma" izraisīs ne tikai pastiprinātu interesi par krievu teātra tuvāko nākotni un perspektīvām, bet arī ieinteresēs skatītājus ar mitoloģijas pirmpamatu, kas senākos laikos, kad cilvēks centās draudzēties ar dabu un pielūgt sauli, bija kopīgs visiem slāviem, baltiem, somugriem... Un, lai arī izrādes žanru mēs nosaucām par "brīnumu pasaku",  visticamāk, ka tā piesaistīs pieaugušos, tāpēc ka Ļesja Ukrainka apdziedāja romantisko mīlestību. Tādu, kas ir spējīga nest upuri un radīt brīnumu," teic izrādes veidotāji, aicinot skatītājus iepazīties ar topošajiem teātra aktieriem, kuri jau šobrīd ir talantīgi, atklāti, iedvesmas pilni un enerģiski mākslinieki.

"Izrāde ir piepildīta ar jaunības kvēli un ir lieliski piemērota šādai pirmajai jauno aktieru pieredzei," uzskata teātra pārstāvji.

Izrādi "Meža dziesma" Rīgas Krievu teātrī iespējams noskatīties: 29.09., 30.09., 28.10.,10.11.,11.11.

Biļešu iegāde teātra kasē Kaļķu ielā 16, Biļešu serviss kasēs un www.bilesuserviss.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!