Foto: Publicitātes attēls
Valmieras teātrī 12. oktobrī pirmizrādi piedzīvos tumšā humora meistara, amerikāņu dramaturga Deivida Aivsa komēdija "Venēra kažokādā" ar aktieriem Ingu Alsiņu-Lasmani un Imantu Stradu galvenajās lomās, portālu "Delfi" informē teātra pārstāve Marta Cekule.

"Venēra kažokādā" vēsta par režisoru, kurš jau zaudējis cerību atrast aktrisi galvenajai lomai savā topošajā izrādē. Savukārt viņa ir pārliecināta, ka šī loma atbilst tieši viņai. Ar mistiski vilinošās Vandas Žurdēnas lomu Valmieras teātrī atgriezīsies Inga Alsiņa-Lasmane, kura iestudējumā spēlēs kopā ar aktieri Imantu Stradu.

Šo vairākkārt apbalvoto viencēliena lugu-lugā Deivids Aivss sarakstījis pēc austriešu rakstnieka Leopolda fon Zahera-Mazoha (Leopold von Sacher-Masoch) noveles motīviem ar tādu pašu nosaukumu. 2012. gadā šis darbs ir piedzīvojis arī kino versiju Romāna Polaņska režijā un piedzīvojis daudzus iestudējumus uz daudzām pasaules teātru skatuvēm.

Izrādes režisore ir Inese Mičule, kuras pagājušās sezonas iestudējums Valmieras teātrī "Kaķis uz nokaitēta skārda jumta" ir nominēts Latvijas teātru gada balvai kategorijā "Gada mazās formas izrāde". Tāpat izrādes radošajām komandā ir scenogrāfs Gints Sippo, kostīmu māksliniece Agnese Kaupere un gaismu mākslinieks Gatis Priednieks-Melnacis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!