Kronvalda parkā 2.jūnijā no 10.00 līdz 17.00 notiks Franču gastronomijas diena, portālu "Delfi" informē pasākuma organizatori.
Gastronomijas diena ir iecerēta kā grandiozs kulinārijas piedzīvojums rīdziniekiem un Rīgas viesiem. Piedalīsies vairāki restorāni, kas piedāvās dažādus pēc franču receptēm pagatavotus ēdienus. Kronvalda parkā pie Kongresu nama 12 Franču gastronomijas dienas laikā rīdzinieki varēs vērot ēdienu tapšanas procesu 12 "Gregoire- Ferrandi" skolas pavāru vadībā. Notiks ēdienu un vīnu degustācijas un franču kulinārija labāko Latvijas restorānu izpildījumā.

Francijas gastronomijas dienā kopā sanāks vairāk nekā 10 dažādi restorāni un piedāvās tikpat daudz dažādu ēdienu. Pie katra ēdiena tiks piedāvāts arī atbilstošs franču vīns. Pavāri strādās brīvā dabā un pasākuma laikā tiks noteikts arī atraktīvākais pavārs, oriģinālākais pasniegšanas veids un, protams, arī garšīgākais ēdiens. Uz skatuves norisināsies pavāru darbu izsole.

Paralēli franču pavāru paraugdemonstrējumiem Kronvalda parkā norisināsies Zaļais tirdziņš. Zaļais tirdziņš, kura idejas autors un atbalstītājs ir restorāna "Vincents" direktors un biedrības "Slow Food" prezidents Mārtiņš Rītiņš sadarbībā ar Latvijas Bioloģisko lauksaimnieku asociāciju, notiek jau vairākus gadus dažādās Rīgas vietās. Šis tirgus ir izveidots pēc līdzīgu zaļo zemnieku tirgu parauga citur Eiropā, kur tie ir ieguvuši lielu popularitāti. Rīgā Zaļā tirgus laikā vietējiem Latvijas zemniekiem ir iespēja piedāvāt savu bioloģiskās jeb zaļās lauksaimniecības produkciju, kā arī restorāni var piedāvāt no veselīgiem, vietējiem produktiem pagatavotu pārtiku.

Gastronomijas festivāla laikā, kā arī tā noslēguma dienā Rīgas Kongresu namā būs apskatāma izstāde "Colours of Bordeaux. The World of Vineyards, Vineyards of the World" ("Bordo krāsas. Vīna dārzu pasaule, pasaules vīna dārzi"). Izstāde tapusi, Bordo domes Kultūras departamentam sadarbojoties ar Bordo muzejiem. Izstādē būs apskatāmi 25 paneļi, būs pieejams buklets latviešu valodā un multimediju prezentācija. Šajā izstādē vīns tiek parādīts kā būtisks pilsētas identitātes elements. Ar paneļu palīdzību tiek atspoguļotas tādas tēmas kā vīna dārzu vēsture, izcilāko vīna šķirņu izveidošanās un to klasifikācija, vīni kā valst atspoguļojums, vīna māksla, vīna arhitektūra, vīna sabiedrības, vīna svinēšana, kā arī vīns un laba maltīte. Šī izstāde veiksmīgi papildinās Gastronomijas festivālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!