Ventspils teātra namā "Jūras vārti" piektdien, 23.septembrī plkst.12.00 un 19.00 gaidāmas Valmieras drāmas teātra viesizrādes "Krāsainās pasakas" un "Krustmāte no Brazīlijas", portālu "Delfi" informē VDT pārstāvji.

Režisora Viestura Meikšāna izrāde "Krāsainās pasakas" ir nominēta "Spēlmaņu nakts" balvai 2010./2011. gada sezonā kategorijā "Gada izrāde bērniem vai jauniešiem".

Pēc Imanta Ziedoņa Krāsainas pasakas motīviem izrāde "Krāsainās pasakas", režisors Viesturs Meikšāns, ir tapusi, aktieriem spēlējoties ar tekstu un meklējot impulsu, kas dzejniekam Imantam Ziedonim palīdzējis radīt krāsainās fantāzijas. Režisors visas pasakas veidojis kā TV raidījumus – ziņu izlaidumus, jubilāru godināšanu, tiešraides un laika ziņas, kuros nepārtraukta jautrība un mīļums sagādās pārsteigumus un atpazīšanas prieku gan bērniem, gan pieaugušajiem.

Izrādē piedalās: Mārtiņš Meiers, Oskars Morozovs, Inese Ramute, Ivo Martinsons, Dace Eversa, Inga Siliņa, Māris Bezmers, Elīna Vāne, Kārlis Neimanis, Māra Vīgante.

Izrādi ventspilnieki varēs noskatīties 23. septembrī plkst.12.00. Biļetes cena – 2 lati.

Otra Valmieras teātra viesizrāde Ventspilī ir režisora Vara Braslas režijā - Brendons Tomass "Krustmāte no Brazīlijas". Izrāde vēsta par studentu dzīvi Anglijā, mīlestību, meitenēm un virkni pārpratumiem. Komēdijas žanra iestudējumā, titullomā Ivo Martinsons. Viljams (I. Martinsons) piekrīt pārģērbties par "krustmāti no Brazīlijas", lai palīdzētu atrisināt dažādus mīlas sarežģījumus. Donnas Lusijas de Alvadoresas tēlā viņš iejūtas tik pārliecinoši, ka arī pats sāk lauzt vīriešu sirdis... Izrādes darbība un radītie tēli ved pretim lielam juceklim!

Pārējās lomās: Mārtiņš Meiers, Māris Bezmers, Ieva Puķe, Ilze Lieckalniņa, Elīna Vāne, Baiba Valante, Januss Johansons, Arnolds Osis un Oskars Morozovs.

Izrāde Ventspilī būs skatāma 23. septembris plkst.19.00. Biļešu cena 3, 4 un 5 lati.

Biļešu iepriekšpārdošana Ventspils kultūras centra kasē (tālr. 63624272) "Biļešu serviss" kasēs un internetā www.bilesuserviss.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!