Foto: Publicitātes foto
Valmieras vasaras teātra festivāla atklāšana sāksies piektdien, 3. augustā, pulksten 16.00, kad sadarbībā ar biedrības "Staro 100" festivālu "Latvijas Goda aplis" tiks iedegts ugunskurs un atvērta oficiālā festivāla pilsēta. Atklāšanas pasākuma ietvaros tiks iecelti arī Goda saimnieki, kuri simboliski būs ugunskura sargātāji, un notiks grupas "7 dēli" koncerts, portālu "Delfi" informē Valmieras vasaras teātra festivāla pārstāve Lija Ozoliņa.

Apmeklētājiem norises Hanzas laukumā būs pieejamas jau no 2. augusta pulksten 22.00, kad notiks brīvdabas kino seanss. Filmu vakari norit sadarbībā ar Rīgas Starptautisko kino festivālu (Riga IFF), kas šogad ik vakaru nodrošinās vienu īsfilmu un pilnmetrāžas filmu. Auditorijai būs iespēja atklāt kino no valstīm, kas, tāpat kā Latvijā, šogad atzīmē simtgadi – Lietuvas, Igaunijas un Polijas, kā arī Somijas, kas gadsimta jubileju atzīmēja pērn. Šo darbu vidū ir eklektiskas animācijas filmas un krāšņi piedzīvojumu stāsti.

3. augustā pēc oficiālās atklāšanas un grupas "7 dēli" koncerta festivāla pilsētā notiks dažādas aktivitātes, par kurām rūpēsies Valmieras teātra aktieris Pauls Iklāvs ar komandu. Pulksten 21.00 uz Latvijas Goda apļa skatuves notiks ugunskura vakars ar mūziķi Renāru Veličko, bet pulksten 22.00 sāksies Brīvdabas kino vakars ar īsfilmu "Uz veselību!" un ģimenes piedzīvojumu drāmu "Aiz zilajām durvīm", ko nodrošina Polijas Republikas vēstniecība Latvijā.

4. un 5. augustā aktivitātes festivāla pilsētā sāksies jau pulksten 11.00, kad kopā ar aktrisēm Alisi Danovsku un Elīnu Hanzenu gan lieliem, gan maziem būs iespēja piedalīties rīta vingrošanā. Pulksten 14.00 turpat notiks radošas, izzinošas un sportiskas aktivitātes visai ģimenei "Skauti ienāk pilsētā", pulksten 21.00 uz Latvijas Goda apļa skatuves 4. augustā uzstāsies aktieri Ģirts Rāviņš un Mārtiņš Liepa, bet 5. augustā – Mikus Frišfelds. Savukārt brīvdabas kino programmā 4. augustā pulksten 22.00 īsfilma "Trokšņotājs" un vēsturiska drāma "Paukotājs", savukārt 5. augustā – īsfilma "Manivalds" un vēsturiskā drāma "Senekas diena".

Visi pasākumi festivāla pilsētā būs bez maksas. Informācija un programma pieejama festivāla mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!