Foto: Publictātes attēls
Valmieras vasaras teātra festivālā, kas norisināsies šovasar no 5. līdz 7. augustam dažādās vietās pilsētvidē un brīvā dabā, paralēli teātra izrādēm pieaugušajiem piedāvās arī īpašu programmu bērniem un jauniešiem, portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji.

Daudzdzīvokļu namu pagalmos, bērniem līdzdarbojoties, taps muzikāla izrāde "Nāc laukā!", savukārt Valmieras skeitparkā jaunie skatuves mākslinieki izrādē "Supsupsukas" uz mākslu paskatīsies no citas puses – ar tādu cilvēku acīm, kuri nekad nav bijuši teātrī, kuri meklē un atrod savu vietu dzīvē, kuri provocē un grib tikt sadzirdēti.

Bērnu programmā "Nāc laukā!" jaunākās paaudzes skatītāji Valmieras daudzdzīvokļu namu pagalmos blakus rotaļu laukiem un smilškastēm kopā ar teātra māksliniekiem varēs iepazīt un sekot līdzi tam, kā top teātra brīnums – izrāde.

"Tā stāstīs par dzīvi pagalmā pirms interneta, un par dzīvi pagalmā šodien. Par nedarbiem un cēlsirdību, par kautiņiem un pirmo mīlestību. Tā būs muzikāla izrāde par bērniem, un taps bērniem līdzdarbojoties tieši turpat pagalmā," stāsta viens no izrādes veidotājiem, aktieris un režisors Kārlis Krūmiņš. Sestdien, 6. augustā, plkst. 12.00 "Nāc laukā!" būs Linarda Laicena ielas 9 rotaļu laukumā, savukārt svētdien, 7. augustā, plkst. 12.00 – Georga Apiņa ielas 22 pagalmā.

Savukārt izrāde "Supsupsukas" notiks 6. un 7. augustā plkst. 14.00 Valmieras skeitparkā. To veido jaunās paaudzes skatuves mākslinieki – režisors Jurijs Djakonovs, aktieri Ance Kukule, Klāvs Mellis un Uldis Sniķers.

"Šī ir izrāde-performance, kurā mēģināsim skatītājiem visu atņemt, kaut ko dot un atkal atņemt. Tas ir tests spējai pieņemt. Pieņemt, ka mēs visi esam cilvēki. Ar savām bailēm, cerībām, ilūzijām, izpratni par mākslu un sāpēm. Dzīvi. Izrādes personāži nekad nav bijuši teātrī, nekad nav lasījuši Raini un nezina, kas ir Māra Ķimele, Elmārs Seņkovs, Oļģerts Kroders, Silvija Radzobe vai Lilija Dzene. Bet arī viņi grib runāt. Arī viņi grib atrast veidu, kā atdzīvināties, kā izārstēt sāpes sev un citiem. Mēs vēlamies izprast, kā ir būt fanātiķiem, kā ir spridzināt. Jo dziļāk tu krīti, jo augstāk tu celsies. Free Pussy Riot!", izrādes ieceri ieskicē tās veidotāji.

Bērnu un jauniešu programma festivālā būs bez maksas.

Festivālu rīko Valmieras drāmas teātris sadarbībā ar Valmieras pilsētas pašvaldību. Informācija un festivāla programma pieejama www.valmierasfestivals.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!