Jūnija pirmajā nedēļā – 6. un 7. jūnijā - Rīgā teātra namā "Zirgu pasts" viesosies Valmieras teātris ar izrādēm "Ziema zem galda" un "Bask@bols.lv", informē teātra pārstāvji.

Pasaka pieaugušajiem "Ziema zem galda" būs skatāma 6. jūnijā plkst. 19 un 7. jūnijā plkst. 13 un 18.

Savukārt atraktīva saruna par basketbolu un dzīvi "Bask@bols.lv" - 4. jūnijā plkst. 19.

Par izrādi "Ziema zem galda":

Rolāna Topora luga, ko Valmieras teātrī iestudējis režisors Ģirts Ēcis, vēsta par skaisto kāju īpašnieci, tulkotāju Floransu, un viņas apakšīrnieku kurpnieku Dragomiru, kurš ir tik trūcīgs, ka spiests mitināties viņas pagaldē. Kad Dragomiram pievienojas viņa brālēns vijolnieks Gricka, šāda mākslinieciska sadzīvošana kļūst par iemeslu apkārtējo ļaužu skaudībai. Tomēr šī ir pasaka, tāpēc visiem jautājumiem atradīsies atbildes un problēmām – risinājumi.

Kritiķis Atis Rozentāls par izrādi teicis: "(..) Silta. Mīļa. Asprātīga. Smaids pa visu ģīmi. (..) Jo "Ziemai zem galda" piemīt tas, kas mūsu dzīvei bieži vien nepiemīt – teju nesatricināms optimisms."

Lomās: Māra Mennika, Māris Bezmers, Kārlis Neimanis, Imants Strads, Inga Siliņa.

Par izrādi "Bask@bols.lv":

Režisora Regnāra Vaivara izrāde atraktīvā sarunā aicina atbildēt uz jautājumiem: Vai atdodot sevi simtprocentīgi sirdslietai, kaut kas paliek pāri arī dzīvei? Kā sevi sagatavot smagam, mērķtiecīgam darba? Cik viegli ir izšķirties starp efektīgu trīspunktnieku un sīvu cīkstiņu zem groza? Vai no citiem iespējams prasīt to pašu, ko no sevis? Ko iespējams mācīties no nodevības?

Šos un citus jautājumus izrādē iztirzās aktieris Rihards Jakovels, iejūtoties gan pavisam jauna cilvēka, gan nopelniem bagāta basketbola trenera lomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!