Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 5. oktobrī, Lielajā ģildē, Zīmējumu teātris aizsāks savu 11. sezonu, kurā līdztekus jau iemīļotām izrādēm mākslinieciskais vadītājs un teātra režisors Varis Klausītājs iestudējis arīdzan jaunumus, portālu "Delfi" informē teātra pārstāve Iluta Ēlerte.

Zīmējumu teātra jaunākais uzvedums ir "Jatakas", kas tapusi iedvesmojoties no Indijas pasakām un rosina gan bērnus, gan viņu vecākus vienmēr būt vērīgiem, attapīgiem, aicina nepārstāt brīnīties par dzīves plūdumu un sastaptajiem cilvēkiem. Izrāde veidota sadarbībā ar dramaturģi Sandiju Santu un mākslinieci Loti Vilmu Vītiņu, kura skatītāju acu priekšā veido izrādes zīmējumu. Lomās indiešu deju māksliniece Larisa Podskočaja, Artūrs Putniņš un Ance Muižniece.

"Kas man ļoti patīk visos šajos Indijas stāstos, ka patiesībā var vilkt ļoti lielas paralēles arī ar latviešu tautas pasakām, atrast ļoti daudzas kopīgas lietas, kas mums ir pazīstamas. Varbūt tie dzīvnieki ir eksotiskāki priekš mums jatakās, bet viņi arī runā, reprezentē dažādas īpašības, lapsa ir viltīga un suns ir nelaimīgs pie ķēdes, bet patiesībā tās paralēles ir ļoti daudzas," saka aktrise Ance Muižniece.

Līdztekus jaunradei būs iespēja baudīt bērnu un vecāku jau iemīļotās izrādes, piemēram, "7 pasakas par Ņukucīti", kur koklētājas Laimas Jansones, gleznotājas Andas Lāces un horeogrāfes Agneses Bordjukovas izpildījums ir vienlaikus viņu autordarbs. Īpašs prieks ir par iemīļotās zīmējumu operas "Dāsnumātika" uzvešanu Lielajā ģildē kopā ar Rīgas Doma kora meiteņu kori "Tiara". Izrāde būs skatāma 24. novembrī, un tās mūzikas komponists ir Kaspars Zemītis, scenogrāfijas mākslinieks Rūdolfs Baltiņš.

Arī aizvadītajās sezonās Zīmējumu teātris apvienojis zīmēšanu uz skatuves, mūziku un deju. Sadarbojoties gan ar Latvijas, gan ārvalstu māksliniekiem, izrādes nereti uzvestas festivālu ietvaros, piemēram, "Lampa", "Vasarnīca", "Sansusī", "Laba daba" un citos, tādējādi cenšoties būt arvien pieejamāks publikai. "Šis ir teātris skatītājiem," saka Zīmējumu teātra režisors un dibinātājs Varis Klausītājs.

Biļetes pieejamas visās "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Foto: Publicitātes foto
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!