Cēsu pilsdrupās no 20. jūnija pirmo reizi Latvijā vienā, konkrētā vietā, kas pielāgota izrādei, tikai piecas reizes tiks spēlēta Laura Gundara luga „Latviešu laiks”, portālu „Delfi” informē teātra pārstāvji.

Izrādes režisors ir Viesturs Meikšāns, mūzikas autors Uldis Stabulnieks.

Šī izrāde ir kulminācija latviešu – igauņu kopprojektā “Kristians Jāks. Eduards Veidenbaums”, kas 2008. gadā uzvarēja SIA “Alfor” rīkotajā inovatīvo teātra projektu konkursā, un izpaudīsies kā igauņu-latviešu literātu gājiens no 17. līdz 26. jūnijam no Rīgas uz Tartu, kā reiz 19.gadsimtā gāja dzejnieki Eduards Veidenbaums un Kristians Jāks Petersens. Izrāde „Latviešu laiks” ir projekta sastāvdaļa, kā arī dzejas vakars, kas notiks E. Veidenbauma muzejā „Kalāčos”.

Jaunības traģikomēdija “Latviešu laiks” ir rakstīta Cēsu kauju 90. gadadienai un balstās uz reāliem vēsturiskajiem notikumiem, kad tika dibināta un kaujās gāja Cēsu skolnieku rota. Tieši Cēsīs 1919. gada vasarā savienojās divu nāciju cīņasspars, aizstāvot tikko iegūto nacionālo valsti. Jaunā sarkanbaltsarkanā karoga iedvesmota, latviešu rota top dienā, bet jau divos naktī tai jādodas savā pirmajā kaujā. Zēnu pārgalvība mijas ar patiesām nāvēs bailēm, bet par galveno pamazām kļūst doma: ir ideāli, un sava, pašu izkarota valsts ir viens no tiem, kuru dēļ ir vērts ziedot visdārgāko. Komiski, smeldzīgi, valdzinoši. Varbūt, ka šis ir īstais laiks, kad sapņot par ideālo Latviju, kas vēl pirms deviņpadsmit gadiem vienoja gan Baltiju, gan mūs pašus. Topošās Skolnieku rotas cīnītājus izrādē spēlē Valmieras drāmas teātra aktieru jaunākās un vidējās paaudzes aktieri.

Biļetes uz izrādi „Latviešu laiks” varēs iegādāties no 8. maija „Biļešu paradīzes” kasēs visā Latvijā. www.bilesuparadize.lv.

8. maijā sāksies arī biļešu tirdzniecība uz citām VDT izrādēm. Pēc skatītāju lūguma 2008./2009. gada teātra sezonu noslēgs Lielajā zālē ar R. Blaumaņa komēdiju „Skroderdienas Silmačos”, ko varēs noskatīties 22.jūnijā plkst. 18.30.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!