Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 10. jūlijā, pulksten 19 teātra namā "Jūras vārti" notiks horeogrāfes un dejotājas Janas Jacukas monoizrāde "Baiļu rutīna", ko ventspilniekiem piedāvā Ģertrūdes ielas teātris.

Izrādes teksta autores, horeogrāfes un izpildītājas Janas Jacukas solo darbs ir stāsts par spēku būt "vājajam" dzimumam. Izrāde tiek raksturota kā personisks vēstījums par jaunas sievietes spēju sadzīvot ar visdažādākajām ikdienas bailēm – attiecībās, mājās, darbā, uz ielas.

Lai arī iestudējuma autore ir horeogrāfe, galvenās varones monologi izrādē mijas ar kustībām un pat dziesmām.

"Vārds un deja viens otru papildina, un nevar pateikt, kas ir svarīgāk – verbālais teksts vai ķermeņa valoda, kas parāda emocijas," norāda māksliniece.

Uz jautājumu, vai izrādes pamatauditorija ir sievietes, Jana atbild: "Baiļu rutīna vairāk rezonēs ar sievietēm, bet ceru, ka arī vīriešiem būs, par ko padomāt. Tā nav taisnība, ka puikas nebaidās. Visiem ir ļauts baidīties! Tas būtu kolosāli, ja vīrieši, skatoties izrādi, atpazīs situāciju. Bailes nav vājuma pazīme, bet izdzīvošanas metode."

Jana Jacuka Latvijas Kultūras akadēmiju absolvējusi 2018. gadā un par trīs darbiem – "Y", "Manu acu tulkojums" un "Bedre" – nominēta "Dejas balvai 2017-2018" kategorijā "Laikmetīgās dejas dejotājs/-a". Sadarbojusies ar teātriem kā horeogrāfe un jau par pirmo izrādi – "Mumu" Rīgas Krievu teātrī – ieguvusi "Spēlmaņu nakts" nomināciju. Pēc tam seko izrādes citos teātros, kopīgs darbs ar režisoriem Viesturu Kairišu, Georgiju Surkovu, Vsevolodu Ļisovski, Dmitriju Volkostrelovu, producenti Jevgeņiju Šermeņovu.

Biļetes uz Janas Jacukas monoizrādi "Baiļu rutīna", kas notiks 10. jūlijā teātra namā "Jūras vārti", iegādājamas "Biļešu paradīzes" kasēs.

Ņemot vērā valstī noteiktos ierobežojumus, organizatori atgādina – ierodoties uz izrādi, apmeklētājam jāuzrāda personalizēta biļete, personu apliecinošs dokuments, kā arī Covid-19 sertifikāts, kas apliecina, ka apmeklētājs ir pabeidzis pilnu vakcinācijas kursu pret Covid-19, pēdējo 6 mēnešu laikā pārslimojis Covid-19 vai arī viņam ir negatīvs Covid-19 analīžu rezultāts. Visiem apmeklētājiem pasākuma laikā jālieto sejas maskas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!