Foto: Latvijas Nacionālā arhīva Latvijas Valsts kinofotofonodokumentu arhīvs

Trešdien, 17. februārī 70 gadu dzimšanas dienu nosvinējusi aktrise un režisore Dzintra Klētniece. Sveicot mākslinieci jubilejā, Latvijas Nacionālā arhīva Latvijas Valsts kinofotofonodokumentu arhīvs piedāvā ielūkoties fotodokumentos, kuros redzama aktrise.

Dzintra Klētniece jau studiju gados Latvijas Valsts konservatorijas Teātra fakultātē pievērsa uzmanību ar daudzpusīgo talantu, ko apliecināja no 1970. gada atveidojot nozīmīgas, ar spēcīgu temperamentu apveltītas lomas Valmieras Drāmas teātrī un no 1975. gada Liepājas teātrī. Aktrise ir atveidojusi gan karalieni Ģertrūdi Šekspīra "Traģisks stāsts par Hamletu, Dānijas princi" un Lovīsu H.Vuolijoki "Niskavuori saimnieces jaunība" Valmieras teātrī, gan lēdiju Makbetu Šekspīra "Makbetā", Martu E.Olbija "Kam no Vulfa kundzes bail?" un Laimdotu Raiņa "Uguns un nakts" Liepājas teātrī.

No 1991. līdz 1994.gadam Dzintra Klētniece ir bijusi Daugavpils teātra direktore, režisore un aktrise, no 1995. līdz 1997.gadam teātra "Kabata" režisore un aktrise. Dzintra Klētniece ir atveidojusi neaizmirstamas lomas arī spēlfilmās "Mana ģimene", "Sprīdītis", "Dīvainā mēnesgaisma" un "Maija un Paija". Pateicoties Klētnieces radošajai enerģijai, ilgus gadus notiek arī starptautiskais monoizrāžu festivāls "Zvaigzne" un koncerts "Ābols no ābeles" ar aktieru un viņu bērnu piedalīšanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!