Foto: Publicitātes foto
Svētdien, 9. augustā, "Willa Teātris" aicina uz Tonino Guerras lugas "Ceturtais krēsls" jauniestudējumu Rolanda Atkočūna režijā, kas notiks plkst. 20.00 K.K. fon Stricka villas dārzā.

Jauno teātra sezonu "Willa Teātris" plāno uzsākt ar divām pirmizrādēm. Viena no tām būs lietuviešu režisora Rolanda Atkočūna iestudējums – divu aktieru izrāde "Ceturtais krēsls" ar Ingu Alsiņu-Lasmani un Gati Gāgu, portālu "Delfi" informē teātra pārstāve Signe Viška.

"Ceturtais krēsls" ir stāsts par diviem cilvēkiem, kas satiekas sarežģītos apstākļos. Viņai tā ir parasta darba diena. Viņam, iespējams, pēdējā dzīves diena. Viņš ielaiž svešinieci savā dzīvoklī. Vai viņiem izdosies uzminēt vientulības noslēpumu? Un kāds ir ceturtā krēsla noslēpums?

"Kāpēc "Ceturtais krēsls"? Tāpēc, ka pasaule dažreiz sajūk prātā. Tāpēc, ka lugas autors Tonino Guerra rakstījis scenārijus Federiko Fellini, Mikelandželo Antanioni, Andreja Tarkovska un citu izcilu kinorežisoru filmām. Tāpēc, ka nopietnā komēdija sarakstīta diviem aktieriem. Tāpēc, ka izrādi var spēlēt ārā un tā ir kinematogrāfiska. Man gribējās radīt dzīvo kino," tā iestudējumu komentē režisors. "Teātris, manuprāt, šobrīd ir izdzīvošanas un cerības misija," skaidro Atkočūns.

Režisors: Rolands Atkočūns

Lomās: Inga Alsiņa-Lasmane un Gatis Gāga

Kostīmi: Radošā komanda

Scenogrāfija: Rolands Atkočūns

Dramaturgs: Tonino Guerra

Tulkojums no krievu valodas: Agnese Rutkēviča

"Ceturtā krēsla" pirmizrāde notiks 9. augustā plkst. 20.00 K.K. Fon Stricka villas dārzā, Aristida Briāna ielā 9, bet pēc tam tā tiks rādīta arī 16. augusta vakarā. Biļetes uz izrādēm jau no šodienas var iegādāties vietnē bilesuparadize.lv.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!