Foto: Publicitātes foto

Trešdien, 28. maijā, plkst. 19 kultūras pilī "Ziemeļblāzma" tiks rādīta jūtu komēdija divās daļās "Hamilkāra kungs – cilvēks, kas maksā", informē kultūras pils pārstāvji.

Šī leģendām apvītā, melodramatiskā francūža Īva Žamiaka luga "Hamilkāra kungs" ir iespēja runāt ar skatītāju par nemainīgām un katram cilvēkam būtiskām tēmām ar francisku vieglumu, it kā spēlējoties, norāda izrādes veidotāji.

Lugas darbība risinās pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados kādā Parīzes dzīvoklī, kur Aleksandrs Hamilkārs ir uzaicinājis uz darba interviju aktrisi Eleonoru Diroku, kādu Tronšē ielas staiguli Kleo un bezdarbnieku Genolē. Hamilkāra kunga neordinārais darba piedāvājums šokē šos cilvēkus, proti – "nopirkt to, ko dzīve ar tik nekaunīgu stūrgalvību liegusi – sievas mīlestību, bērna pieķeršanos un kāda sena, uzticama vīra draudzību..."

Komēdijas titullomā – Jānis Reinis, lomās Aīda Ozoliņa, Enriko Avots, Egija Missa-Silāre, Jānis Mūrnieks; izrādes režisore – Dita Balčus, komponists Juris Kulakovs, tajā skanēs arī K. Gardēla, S. Gensbūra un citu franču komponistu radīta mūzika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!