Foto: Publicitātes foto
"Zīmējumu teātra" izrāde "Dzejtaurenis" ieguvusi piecas godalgas starptautiskajā teātra festivālā "AACT WorldFest 2014", kas jūnija beigās norisinājās ASV Floridas štata Venēcijā.

Izrāde bērniem ASV teātra festivālā ieguvusi balvas nominācijās "Labākā režija", "Labākais skaņdarbs", "Labākais mūzikas izpildītājs", "Labākā horeogrāfija" un "Labākais mākslinieciskais izpildījums".

To, iedvesmojoties no Aivara Neibarta dzejoļu krājuma "Taureņkaraļvalstība", veidojis režisors Varis Klausītājs, horeogrāfe Elīna Gaitjukeviča, komponists Rihards Zaļupe, scenogrāfe Hiroko Ošima, tērpu māksliniece Gerda Zandersone un gaismu režisors Rihards Gulbis.

Šogad festivālā ar dažādu žanru izrādēm piedalījās 13 valstu teātra trupas, no kurām daļa uzstājās dzimtajā valodā, taču "Dzejtaurenis" skatītājus uzrunāja bez valodas ierobežojuma, jo iestudējuma galvenie izteiksmes līdzekļi ir laikmetīgā deja, mūzika un gaistošie zīmējumi, kas izrādes laikā ar ūdeni tiek veidoti uz īpašām papīra loksnēm.

"Ir tik pašsaprotami, ka teātrī tiek dejots un dziedāts, taču iestudējumu, kuros uz skatuves notiek zīmēšana, ir par maz," saka "Zīmējumu teātra" dibinātājs Varis Klausītājs.

"Dzejtaureņa" pirmizrāde notika 2012. gada 4. februārī "Rīgas mākslas telpā". Iestudējums augsti novērtēts arī tepat Latvijā, iegūstot "Spēlmaņu nakts 2012" balvu nominācijā "Gada izrāde bērniem vai jauniešiem".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!