Foto: Publicitātes foto
No 14. līdz 16. martam, LKA Dramatiskā teātra režijas mākslas trešā kursa studenti plašākai publikai LKA Teātra mājā "Zirgu pasts" rādīs savus rudens semestrī tapušos kursa darbus, kas veidoti pēc Viljama Šekspīra darbu motīviem, portālu "Delfi" informē Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) pārstāvji.

Trīs dienās būs iespējams noskatīties kopumā sešus jauno režisoru iestudējumus.

Kā uzsver LKA pārstāvji, jauno režisoru darbos labāk kā jebkur citur vērojami jauna cilvēka identitātes meklējumi, spēlēšanās ar formu un atļaušanās vairāk – studiju procesa sniegtā brīvība ļauj interpretēt Šekspīra darbus koši, dauzonīgi, sapņaini un arī asiņaini.

Izrādēs piedalās gan LKA Dramatiskā teātra režijas, aktiera mākslas un laikmetīgās dejas mākslas studenti, gan arī nesenie LKA Dramatiskā teātra aktiera mākslas programmas absolventi (Rihards Zelezņevs, Elizabete Skrastiņa, Agris Krapivņickis). Tāpat izrāžu tapšanā nozīmīga bijusi sadarbība ar Latvijas Mākslas akadēmijas Scenogrāfijas nodaļas studentiem, apliecinot topošo profesionāļu auglīgo sadarbību jau studiju procesā.

Kā atzīst kursa vadītāja prof. Māra Ķimele "Bez Šekspīra nekādi! Tādēļ režijas studenti veselu semestri pētīja un iedvesmojās no Šekspīra. Šie darbi ir subjektīva reakcija uz kādu no Šekspīra lugām."

Izrāžu grafiks

Sestdien, 14. martā: pulksten 12.00 "Otello" (rež. Jurģis Lūsis); pulksten 12.45 "Makbets" (rež. Endīne Bērziņa)

Svētdien, 15. martā: pulksten 19.00 "Otello un Dezdemona un Bezizeja" (rež. Mārtiņš Gūtmanis); pulksten 20.00 "Et mors dilectio" (rež. Mārtiņš Zvirbulis)

Pirmdien, 16. martā: pulksten 20.00 "Venēcijas tirgotājs" (rež. Klāvs Kristaps Košins); pulksten 21.00 "Sapnis vasaras naktī" (rež. Henrijs Arājs).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!