Foto: Publicitātes foto
No 25. oktobra līdz 24. novembrim tumšajā rudens mājsēdes laikā piecos koncertos atkal uzmirdzēs Liepājas Starptautiskais zvaigžņu festivāls, kas ir viena no Liepājas Simfoniskā orķestra vērtīgākajām tradīcijām, dāvājot brīnišķīgus klasiskās un džeza mūzikas mirkļus izcilu mūziķu interpretācijā.

2021. gada 28. oktobrī pulksten 19.00 piedāvājam noskatīties koncertu "Latviešu vokālā kamermūzika", kurā uztāsies Ilze Grēvele-Skaraine (soprāns), Rinalds Kandalincevs (baritons) un Agnese Egliņa (klavieres).

Koncerta ieraksts veikts 2021. gada 1. jūlijā Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars".

Programmā: Jānis Ķepītis, Jānis Mediņš, Paula Līcīte, Pēteris Plakidis, Romualds Kalsons, Jāzeps Vītols, Marģeris Zariņš, Arvīds Žilinskis.

Latvijas vasaras smaržas, iemiesotas skaņās – liriskās un degsmīgās, klusinātās un brāzmainās.

Koncertā dzirdēsiet Jāņa Mediņa skaistākās solodziesmas un Paulas Līcītes reti skanošās melodijas, Pēteris Plakidis prezentēsies ar mundrāku skatu uz latviešu tautasdziesmu, atcerēsimies dziesminieka Arvīda Žilinska kādreizējo slavas gājienu apkārt Latvijai, satiksim arī apcerīgu Romualdu Kalsonu, smaidīgu Jāni Ķepīti, romantiski noskaņotu Jāzepu Vītolu un, kā vienmēr, elegantu Marģeri Zariņu.

Kopā ar Lielās mūzikas balvas 2020 laureāti Agnesi Egliņu – solisti, kurus labi atceramies no "Suitu sāgas" inscenējuma: Ilze Grēvele-Skaraine un Rinalds Kandalincevs.

2022. gada martā Liepājas Starptautiskais Zvaigžņu festivāls notiks jau 30. reizi.

To sākotnēji kā Pianisma zvaigžņu festivālu iedibināja kolektīva ilggadējais vadītājs, diriģents Imants Resnis, un tas sadarbībai ar orķestri piesaistījis jau ap 200 slavenu solistu no visas pasaules.

Gatavojoties lielajai jubilejai, Liepājas Simfoniskais orķestris ielūdz ikkatru mūzikas mīļotāju satikties tuvāk ar zvaigznēm, kuras Liepāju apmeklēja 2021. gada vasarā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!