Foto: Publicitātes foto
No 25. oktobra līdz 24. novembrim tumšajā rudens mājsēdes laikā piecos koncertos atkal uzmirdzēs Liepājas Starptautiskais zvaigžņu festivāls, kas ir viena no Liepājas Simfoniskā orķestra vērtīgākajām tradīcijām, dāvājot brīnišķīgus klasiskās un džeza mūzikas mirkļus izcilu mūziķu interpretācijā.

Piedāvājam noskatīties koncertu, kurā kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā pianists Reinis Zariņš atskaņos Johannesa Brāmsa Otro klavierkoncertu, savukārt soprāns Vida Miknevičute izpildīs visā pasaulē slavenu operu ārijas.

Koncerta ieraksts veikts 2021. gada 3. jūlijā Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars".

Koncerta pirmajā daļā skanēs Brāmsa Otrais klavierkoncerts – apvaldītas jūsmas un simfoniska vēriena piesātināta grandioza kompozīcija, kuras romantiskais vijīgums un spēkpilnība ir kā radīta pianista Reiņa Zariņa rokām, sirdij un prātam.

Latvijā pazīstamā dziedātāja Vida Miknevičute Liepājā uzstāsies neilgi pirms debijas Zalcburgas festivālā, un mēs klausīsimies, kā Vida pārtop par Verdi Amēliju ("Simons Bokanegra") un Elizabeti ("Dons Karloss"), Pučīni Tosku un Mizeti ("Bohēma"), un programmu vainagos karaliskais Elizabetes dziedājums no Vāgnera operas "Tannheizers". Orķestra spēli novērtēsim Verdi "Sicīliešu vesperes" uvertīrā, Pučīni saldsērīgajās "Krizantēmās" un Vāgnera "Loengrīna" III cēliena populārajā ievadā.

Pie diriģenta pults – Atvars Lakstīgala, kura talants jo koši atplaukst romantisma laika mūzikas jūtu viļņos.

2022. gada martā Liepājas Starptautiskais Zvaigžņu festivāls notiks jau 30. reizi.

To sākotnēji kā Pianisma zvaigžņu festivālu iedibināja kolektīva ilggadējais vadītājs, diriģents Imants Resnis, un tas sadarbībai ar orķestri piesaistījis jau ap 200 slavenu solistu no visas pasaules.

Gatavojoties lielajai jubilejai, Liepājas Simfoniskais orķestris ielūdz ikkatru mūzikas mīļotāju satikties tuvāk ar zvaigznēm, kuras Liepāju apmeklēja 2021. gada vasarā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!