2022. gada modes tendences grimā un frizūrās
Raksts: Laura Valuta
Foto: Publicitātes
Tuvojas gada maģiskākais vakars, kad aizvadīsim 2021. gadu un sagaidīsim jauno – 2022. gadu. Mirdzošas acu ēnas, matu aksesuāri, perfektas frizūras un drosmīgas krāsas – par to, kas aktuāls nākamā gada grimā un frizūru tendencēs, stāsta TC "Alfa" stiliste Laura Valuta.
"Gadu mija noteikti būs krāšņa. Un tāds solās būt arī viss nākamais gads! Nebūs labāka akcenta kā mirdzoši akmentiņi jūsu matos un uz sejas. Un tieši šo tendenci jau šobrīd demonstrē slavenības uz sarkanajiem paklājiem visā pasaulē. Matu un sejas rotāšana nākamgad būs īpaši modē, tāpēc šis tēls lieti noderēs, jau sagaidot jauno, 2022. gadu," norāda Laura Valuta.
Grima un frizūru tendences dāmām
Grims
Nākamais gads iezīmējas ar to, ka īpaši populārs kļūs grims ar tekstūru, spīdumu un košām krāsām, tādējādi protestējot pret ierasto dzīvi mājās bez kosmētikas pielietošanas. Tas gan nenozīmē, ka viegls, vienkāršs, dabisks grims zaudē savu lomu – nē, tas nekad nezaudēs savu vērā ņemamo vietu grima tendencēs, tikai šoreiz priekšplānā izvirzās krāsas un mirdzoši elementi.

Laiks, ko pavadām, uzklājot grimu, kļūst arvien īsāks, kā rezultātā dāmām vairs nav tik aktuāls perfekti izlīdzināts ādas tonis, tā vietā izvēloties kādu vieglāk un ērtāk lietojamu produktu. Jā, tas nozīmē arī to, ka pilnībā vairs neslēpjam savas ādas nepilnības – mazus apsārtumus vai pigmentus. Šādā gadījumā priekšroka tiek dota CC krēmiem vai viegliem fluīda tekstūras tonālajiem krēmiem.

Lai arī 2022. gadā modē joprojām būs spīdums, tas būs ieguvis jaunu formu. Izgaismotāja loma un intensitāte mazināsies. Izteikti mirdzoša, spīdīga sejas āda vairs nebūs modē, tā vietā aktuāls kļūs veselīgs starojums – ne īpaši mirdzošs, ne īpaši matēts. Kaut kas tieši pa vidu. Savukārt īpaši aktuāli kļūs tieši mirdzoši sejas rotājumi, tai skaitā pērlītes, kas lieliski akcentēs un papildinās grimu. Tās nav paredzētas tikai kaklarotām vai auskariem, maza diametra pērlītes var kalpot kā eleganta alternatīva acu zīmulim.
2022. gads būs atgriešanās pagātnē! Modē nāks deviņdesmito gadu klasika – lūpu zīmulis! Un uz palikšanu. Arī spīdīgas, bagātīgi uzklātas brūnas krāsas lūpas būs viens no nākamā gada must have. Modīgākais tonis "Clinique Almost Lipstick" "Black Honey".

Ja lūpu akcentēšana tomēr nav tavā gaumē, tad neaizmirsti par izteiktu acu skatienu. Nākamā gada grima tendences – krāsas, mirdzums, grafikas.

Tāpat aktuāli būs vaigus iekrāsot violetos toņos. Izvēlies krēmveida vai pūderveidīgu vaigu sārtumu plūmju vai lavandas toņos!

Runājot par uzacīm, jāpiemin, ka uzacu noformēšanas modē savu vietu saglabās gaisīgu, dabīgu un laminētu uzacu efekts. Tāpēc kosmētikas maciņā lieliski iederēsies uzacu ziepes vai uzacu želejas matiņu fiksēšanai. Tonis jālieto pavisam minimāli, tikai akcentam.
Frizūras
2022. gada matu sakārtojumos modē būs nogludinātas, gludas, perfekti tīras frizūras, papildinātas ar mirdzošiem elementiem jeb akmentiņiem. Aktuālākais matu celiņa izvietojums neatkarīgi no matu garuma, griezuma vai sakārtojuma – sānos.

Tāpat nākamā gada divas populārākās tendences būs vieglas, mīkstas lokas un perfekti gludi, gari un taisni mati. Dāmas, kuru matu garums ne tuvu nav garš, droši var izvēlēties pieaudzētos matus aptuveni 43 līdz 53 cm garumā. Tas arī būs aktuālākais matu garums – aptuveni starp krūtīm un vidukli.

Cerams, ka esat pilnveidojušas arī sava gaisīgā, vieglā un pakāpeniski grieztā ponija veidošanas prasmes, jo pakāpeniski grieztas, slīpi veidotas "čolkas" izskats aktuāls būs arī 2022. gadā. Bet, ja matu daudzums pieļauj un esat drosmīga, tad izvēlieties biezu, smagnēju, taisna griezuma poniju.
Labas ziņas tiem, kuriem tīk slapjā efekta frizūras – matu želejas, putas, spīdumi un lakas atkal tiks iekļauti matu veidošanas ikdienā, lai panāktu šo aktuālo matu sakārtojumu.

Savukārt, runājot par aktuālajām matu krāsojumu tendencēm, jāsecina, ka ilgu laiku aktuālais "balayage" matu krāsojums zaudēs savu aktualitāti. Tā vietā populāri kļūs viendimensionāli krāsoti mati, piemēram, maigi melnā, maigi šokolādes brūnā vai siltā ingvera krāsā.

Kopumā 2022. gadā modē noteikti būs veselīgāki un spīdīgāki mati. Tāpēc īpašu uzmanību jāpievērš matu kopšanai, atjaunošanai, lutināšanai un aizsardzībai pret karstumu. Populārākie matu kopšanas un veidošanas līdzekļi būs matu eļļas, serumi un spīdumi.
Frizūru tendences kungiem un puišiem
Kungiem 2022. gadā modē būs drosmīgi griezumi, drosmīgas krāsas, visa veida garumi un stili. Vārdu sakot – kungi atklās savu mežonīgo pusi. Turklāt arī kungu mode atgriezīsies 80. un 90. gadu tendences.
Viena no populārākajām vīriešu frizūrām būs 80. gados tik populārais "mullet" – īsi mati priekšpusē, īsāki sānos un gari aizmugurē. "Mullet" frizūra noteikti izcelsies ar savu uzkrītošo un pamanāmo formu.
Kungiem aktuāls būs super īss matu griezums. Tā būs lieliska izvēle arī tad, ja mati ir plāni vai tie sākuši atkāpties no pieres daļas. Bezrūpīgs matu griezums ar minimālu piepūli. Padoms – ja lemjat par labu īsam matu griezumam, iesakām ataudzēt mazliet bārdu, tādējādi veidojot līdzsvarotāku tēlu.
Tiem, kur vēlas būt īpaši moderni un savai frizūrai piešķirt lielāku akcentu, laiks izmantot krāsas. Krāsojiet matus pasteļtoņos vai izvēlieties spilgtas, pamanāmas krāsas.
2022. gads ir arī par dabiskāku izskatu. Ja jums ir dabīgi lokainas cirtas, atklājiet tās citiem un parādiet, cik skaisti var būt cirtaini mati visdažādākajos griezumos.
Tāpat kungiem aktuāls būs jau savulaik tālajos 20. gados tik populārais matu sakārtojums – gludi saķemmēti, pieglausti un īpaši spīdīgi matu sakārtojumi ar sānos ideāli izšķirtu matu celiņu.
Kādas ir populārākās zēnu frizūru tendences 2022. gadā? Arī zēnu frizūras tāpat kā kungu variēs no klasiskām līdz pat netradicionāli mežonīgām. Joprojām aktuāli būs matu sānos izskūti dažādi dizaini vai iestrādāti celiņi. Griezumi ar izdzītām līnijām ļaus izpaust jūsu radošo pusi un atklāt personīgo stilu.

Savukārt graduālie matu griezumi nodrošinās izsmalcinātu un radošu izskatu, bet krāsu pāreja ļaus veidot matu augšējo daļu, kā vien vēlaties, vienlaikus nodrošinot arī viegli kopjamu matu griezumu.
Frizūru tendences meitenēm
Mazajām lēdijām nākamajā gadā aktuāli būs pakāpeniskie griezumi, tādējādi iegūstot vijīgu un viegli krītošu matu sajūtu un dabiskas lokas. Tāpat 2022. gadā populāri būs īsie matu griezumi, piemēram, "bobs" un "pixie", kurus lepni nēsāt varēs arī mazas meitenes. Ja vēlaties ko oriģinālāku, tad izvēlieties veidot asimetrisku griezumu. Frizūras ar nogrieztu matu poniju lieliski izskatās arī plāniem matiem. Tāpat meitenēm lieliski izskatīsies taisns ponijs kombinācijā ar "boba" griezumu vai gariem matiem.

Veidojot matu sakārtojumus, joprojām aktuālas būs īpaši izpītas bizes, nevīžīgi matu mezgli un zirgastes frizūras.
"Viens ir skaidrs – nākamgad modē būs uzdrīkstēšanās un radošums. Un tieši tā aicinu arī sagaidīt 2022. gadu – iekļaujiet savā svētku tēlā nākamā gada aktuālās tendences, lai gadu mija kļūtu patiesi moderna, stilīga, neaizmirstama un atmiņā paliekoša," novēl Laura Valuta.
Fotogrāfijās produkti no veikaliem TC "Alfa": "Drogas", "Douglas", "Kristiana".
Aktuālā grima un frizūru piemēri: Laura Valuta