Svētku modes tendences
Raksts: Laura Valuta
Foto: Publicitātes
Ziemassvētki un Jaungada svinības ir patiesi brīnumains laiks, kad tā vien šķiet, ka visa pasaule iemirdzas šī vārda tiešākajā nozīmē – gan interjerā un ziemīgo ielu apgaismojumā, gan eglīšu rotājumos un, protams, svinīgos tērpos un aksesuāros. Kas aktuāls modē un ko ņemt vērā, izvēloties savu šī gada svinību tērpu, stāsta TC "Alfa" stiliste Laura Valuta.
Sieviešu modē – dekoratīvi elementi, zīda kleitas, mirdzoši aksesuāri
"Dāmas Ziemassvētku un Jaungada svinībām šogad droši var izvēlēties mirdzošas kleitas ar fliteriem, samta kombinezonus, stilīgus bleizerus vai svārkus ar mirdzošām detaļām. Tāpat svinībām lieliski piestāvēs neformālāki un ikdienišķāki tērpi, iedvesmojoties no aktuālajām krāsu un materiālu tendencēm. Derētu gan paturēt prātā, ka vakarkleita Jaungada svinībām ir ideāla izvēle, lai iegūtu patiesu svētku noskaņojumu, it īpaši, ja to apvieno ar šīs sezonas greznākajiem aksesuāriem un skaistākajām rotaslietām!" iesaka Laura.
Fliteri, pērlītes un kristāli. Izvēlieties apģērbus, kas izšūti ar dekoratīvajiem elementiem. Tie lieliski mirdzēs gaismā, tādējādi tērpa siluetam piešķirot bagātīgu tekstūru un dimensiju. Turklāt šādus dekoratīvos elementus atradīsiet ne tikai kleitās un svārkos, bet arī zeķubikšu dizainā.

Samta tērps zeltītā tonī ar apjomīgu piedurkņu siluetu radīs patiesu izsmalcinātības sajūtu. Apvienojiet to ar nokareniem auskariem un pērlīšu somiņu, lai iegūtu papildu rotaļīguma pieskārienu. Ja zelta tonis nav jūsējais, izvēlieties klasiski melnu vai vīna sarkanu krāsu.


Atvadieties no aizejošā gada ar retro stila iedvesmotu mirdzošu kombinezonu gluži kā 70. gadu disko dīvām.


Krītošas zīda auduma kleitas tika radītas, lai brīvi kustētos uz deju grīdas, līdz pulkstenis sit pusnakti. Svārku dziļais šķēlums ļauj pievilcīgi atsegt kāju, savukārt pieguļoša korsete un smalkas plecu lencītes pastiprina sievišķīgumu. Papildiniet koptēlu ar mirdzošām augstpapēžu kurpēm, lai stilīgi ieslīdētu jaunajā gadā!
Modīgam tēlam šogad izvēlieties nokarenus mirdzošus auskarus vai matu sprādzes.
Arī bantes matos, pie apģērba vai kā pogu aizdare būs koķets un svinīgs akcents.

Neaizmirstiet par zeķēm, zeķītēm un zeķubiksēm – tās var papildināt, izmainīt un padarīt svinīgu pat visikdienišķāko tērpu.

Spalvas kā svinīgs akcents vienmēr ir ļoti aktuālas. Svētkus svinot mājīgā atmosfērā, varat izvēlēties zīda kostīmu ar spalvām.

Ja spīdumi, vizuļi un mirdzumi tomēr īsti neatbilst jūsu gaumei, izvēlieties gludu, krītošu metāliska auduma kleitu vai arī apģērbu, aksesuārus un rotas šobrīd tik aktuālajā smaragdzaļajā tonī.

Vīriešu modē – ģeometrija, košas krāsas un nedaudz ādas
"Vīriešu mode šobrīd noteikti nav ne vienmuļa, ne garlaicīga. Tā ir daudzveidīga un aizraujoša, un tas nozīmē, ka ikviens varēs atrast sev ko tīkamu un gana interesantu. Šī gada svētku tendences vīriešiem – nedaudz ādas, ģeometrijas un koši sarkanas krāsas," atklāj Laura Valuta.
Svētkiem lieliski piestāvēs ģeometriski adījumi košās un priecīgās krāsās, turklāt nevajag aizmirst arī par Ziemassvētkiem raksturīgajiem džemperiem ar svētku simboliku. Ir tikai viens svarīgs noteikums – izvēlieties lielāku izmēru.
Sarkana krāsa! Sarkans uzvalks, krekls vai tikai bikses ļoti iederēsies svētku komplektā.
Smilšu un brūno toņu nokrāsas noteikti patiks atturīgajiem. Turklāt tie šobrīd ir ļoti aktuāli, tāpēc droši kombinējiet tumšākas krāsas ar gaišākām vai ieturiet monohromu tēlu. Viss izskatīsies izcili.
Bītlenes jeb džemperi ar augsto apkakli ir ļoti aktuāls šīs sezonas elements, kuru droši varat papildināt ar žaketi vai vesti. Atcerieties, ka bītlenei jābūt pieguļošai un, ieteicams, košā krāsā.
Noteikti nevajadzētu aizmirst, ka vīriešu garderobe joprojām nav iedomājama bez T krekla. Tomēr kreklam ir jābūt ar kādu vēstījumu – tas var vēstīt jūsu dzīves nostāju vai paust jūsu sajūtas, galvenais, lai ir redzami un pamatīgi.
Klasiskākas modes piekritēji var pievērst uzmanību trencim. Arī tas lieliski papildinās svētku tēlu.
Maza, bet ļoti zīmīga tendence ir gara krekla nēsāšana. Krekla apakšmalai noteikti jālien ārā no džempera – jo vairāk, jo labāk.
Arī polo krekls kopā ar žaketi būs lieliska svinību tērpa izvēle – ērti, stilīgi un aktuāli.
Bērnu modē – punktoti apģērbi, bagātīga krāsu palete un apdrukas
"Svētku laiks ir ģimenes laiks, un tas nozīmē, ka piemeklēt atbilstošus tērpus svinībām ir svarīgi ikvienam ģimenes loceklim – arī jaunākajai paaudzei. Bērnu modes tendences gan neatšķiras no pusaudžiem un pieaugušajiem. Džinsi, džinsu jakas, svārki, kleitas, bikses, T krekls ar apdruku, ģeometriskas līnijas un ļoti bagātīga krāsu palete. Viss tas pats, tikai mazāks un mīlīgāks. Arī svītras un drēbes ar punktveida apdruku aktualitāti nezaudē. Plankumaina kleita vai svārki meitenēm, polka-punktiņš krekls vai T krekls zēniem. Tas būs viegli saskaņojams ar visām krāsām un vienmēr izskatīsies eleganti," norāda stiliste.
Meitenes ir kā mazas princeses, tāpēc viņām svētkos lieliski piestāvēs mirdzošas kleitas un rotas.
Tāpat meitenes var izvēlēties mazus kostīmiņus pasteļtoņos, kur žaketīte perfekti saskaņojas ar minisvārciņiem, vai gluži kā lielās dāmas vilkt fliteru bikškostīmu vai kleitu.
Puiši svētkiem var izvēlēties T kreklus ar iedvesmojošiem tekstiem kombinācijā ar stilīgām džinsu jakām.
Protams, modē arī adījumi – jakas un džemperi. Silti un svinīgi.
Jaunajai paaudzei piestāvēs arī mazliet mirdzuma un hologrāfisku toņu vēsmu apavu dizainā un somās.
Aktuālie toņi apģērbu izvēlē – sarkans, rozā, sinepju, zils, smaragdzaļš. Tomēr nevajadzētu piemirst arī par metāliskajiem toņiem, kuri lieliski papildina vienkrāsainus tērpus.
"Lai kāda būtu jūsu svētku tērpa izvēle, galvenais, lai šis tērps atbilst jūsu personībai un ļauj justies vienlaikus gan ērti, gan stilīgi. Lai patiesi sirdsmīļi Ziemassvētki un skaistām emocijām piepildīts jaunais gads!" novēl Laura Valuta.
Lai ko tu svētkiem meklētu, tas noteikti ir "Alfā"!
Fotogrāfijās apģērbi no veikaliem TC "Alfa": "Swarovski", "Mohito", "City men & Women", "Mango", "Calzedonia", "Accessorize", "Apranga", "Aldo", "Reserved", "Zara".