Foto: EPA/Scanpix/LETA
Pirmdien naktī un no rīta visās valsts novērojumu stacijās pārspēts 17. februāra siltuma rekords, 22 meteostacijās – arī mēneša otrās dekādes rekords, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotie dati.

Februāra otrās dekādes rekords nav pārspēts vienīgi Mērsragā un Kolkā, kur pagājušā gada 16. februārī gaisa temperatūra sasniedza attiecīgi +12,1 un +13,4 grādus.

Visaugstākā gaisa temperatūra pirmdien reģistrēta Rīgā un Dobelē - attiecīgi +12,3 un +12,4 grādi. Citviet Latvijā maksimālā gaisa temperatūra bija no +8,7 grādiem Ainažos līdz +11,9 grādiem Mērsragā.

Tas bija arī lielākais siltums valstī kopš 14. novembra.

Iepriekšējā augstākā gaisa temperatūra, kas Latvijā reģistrēta 17.februārī, bija +8,9 grādi 1925. un 1934. gadā.

Desmitos rītā gaisa temperatūra Latvijā pazeminājās līdz +5..+10 grādiem.

Stiprākās vēja brāzmas pirmdienas naktī un rītā bija 24-25 metri sekundē Rīgā un Dobelē, kā arī 27 metri sekundē Ventspils ostā.

Jau ziņots, ka ne tikai šīs nedēļas sākumā, bet arī nogalē Latvijā gaidāms stiprs vējš, prognozē sinoptiķi. Atbilstoši pašreizējām prognozēm ceturtdiena būs vienīgā diena šonedēļ ar lēnu vēju. Gaisa temperatūra mazliet pazemināsies, brīžiem gaidāms lietus un sniegs, bet brīžiem debesis skaidrosies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!