Foto: DELFI
Aprīļa otrā dekāde kopumā Latvijā bija 1,3 grādus siltāka par normu, nokrišņu bija mazāk par normu, bet 20.aprīlī daudzviet sasniegts sniega segas biezuma rekords šajā dienā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Dekādes sākumā diennakts vidējā gaisa temperatūra svārstījās ap normu, bet 16.-19. aprīlī jau pakāpās 3-6 grādus virs tās. 18. aprīlī, kas bija perioda siltākā diennakts, dienā gaiss visā Latvijā sasila līdz +15un vietām līdz +22 grādiem, bet naktī uz 19. aprīli temperatūras stabiņš nenoslīdēja zemāk par +4, vietām +7 grādiem.

Tomēr siltums šai laikā vēl nav stabils – 20. aprīlī temperatūra atkal pazeminājās līdz normai, un naktī vietām sals sasniedza -3 grādus.

Dekādes nokrišņu daudzums kopumā Latvijā bija 65% no normas. Lielākais nokrišņu daudzums bija 13. aprīlī, kad vietām nolija 50-60% no visas dekādes nokrišņu normas.

Bet 11.-12. aprīlī daudzviet Austrumlatvijā sniega segas biezums sasniedza līdz šim šajās dienās nebijušus rekordus, vislielāko biezumu sasniedzot Alūksnē, Siguldā un Zosēnos – 48-59 centimetrus, bet 20. aprīlī visa Latvija jau bija pilnībā brīva no sniega segas.

Vējš vislielāko ātrumu Kurzemes jūras piekrastē (brāzmās 20-22 metri sekundē) – sasniedza 18. aprīlī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!