Foto: Publicitātes foto
Aprīļa otrajā dekādē nokrišņu daudzums Latvijā bija 43% no normas, savukārt gaisa temperatūra bija vienu grāda desmitdaļu zemāka par ilggadējo vidējo rādītāju, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotie dati.

Vidējā gaisa temperatūra bija +5,6 grādi. Viszemāk – līdz -6 grādiem – termometra stabiņš noslīdēja 18. aprīlī Daugavpils novērojumu stacijā. Arī augstākā gaisa temperatūra tika reģistrēta Daugavpilī – 20. aprīlī gaiss sasila līdz +19 grādiem.

Vidējais nokrišņu daudzums Latvijā aprīļa otrajā dekādē bija 5,3 milimetri jeb 57% zem dekādes normas. Visvairāk nokrišņu – 16,1 milimetrs – bija Dobelē, savukārt vismazāk lija un sniga Ventspils novada Vičakos, kur nokrišņu daudzums bija tikai 0,8 milimetri.

Vidējais relatīvais gaisa mitrums bija 67% – no 57% Dagdā līdz 78% Kolkā. Visstiprākās vēja brāzmas – 16,1 metrs sekundē – tika novērotas 20. aprīlī Ainažos.

Kā ziņots, aprīļa pirmajās desmit diennaktīs nokrišņu daudzums valstī vidēji sasniedza 27,5 milimetrus jeb 198% no normas un vidējā gaisa temperatūra bija +2,3 grādi jeb 1,6 grādi zem dekādes normas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!