Foto: LETA
Šonedēļ laikapstākļus virs Latvijas teritorijas turpinās noteikt anticiklons, bet nākamnedēļ pastiprināsies ciklonu ietekme un ieplūdīs siltāks gaiss, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) sniegtā informācija.

Termometra stabiņš dienās pieturēsies +2…+7° robežās, bet, sākot ar brīvdienām, rietumu un centrālajos rajonos kļūs siltāk, tur gaiss iesils līdz +7…+10°.

Šīs nedēļas atlikušajās dienās Latvijā saglabāsies līdzīgi laika apstākļi kā nedēļas pirmajā pusē – gaidāms lielākoties mākoņains laiks un vietām jārēķinās ar nelielu lietu, austrumos iespējams arī slapjš sniegs. Gaisa temperatūra naktīs un dienās būs 0…+6° robežās, savukārt sestdien un svētdien, ieplūstot siltākam gaisam, rietumu un centrālajos rajonos gaisa temperatūra dienā paaugstināsies līdz +7…+10°. Dominēs lēns dienvidaustrumu, dienvidu vējš.

Darba nedēļas sākumā Latviju no rietumiem šķērsos nokrišņu zona – pirmdien vietām, savukārt otrdien daudzviet gaidāms lietus, austrumos iespējams arī slapjš sniegs, sniegs. Gaisa temperatūra naktīs un dienās būs +5…+10°, austrumos vēsāks, tur termometra stabiņš pieturēsies pie +1…+5° atzīmes. Pūtīs mērens dienvidaustrumu, austrumu vējš.

Aktuālā prognoze trešdienai, 18. novembrim, liecina, ka diena varētu būt sausa un vējaina. Maksimāla gaisa temperatūra dienas laikā gaidāma +4…+10° robežās.

Darba nedēļas otrajā pusē pastiprināsies dienvidu vējš, kas daudzviet būs brāzmains, piekrastes rajonos pastiprināsies līdz 15-19 metriem sekundē. Gaidāms lielākoties mākoņains laiks un ir liela varbūtība, ka darba nedēļas beigās no rietumiem Latviju sasniegs jaunas nokrišņu zonas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!