Foto: LETA
Šīs nedēļas izskaņā un nākamās nedēļas sākumā Latvijā vēl aizvien valdīs vēsas gaisa masas un bieži līņās, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra jaunākās prognozes.

Lai gan kopumā Latvijā aizvadīto dienu vidējā gaisa temperatūra bija mazāk nekā vienu grādu zem normas – tātad bieži šajā sezonā gaiss ir tikpat silts kā šobrīd. Nokrišņu gan ir bijis daudz – mēneša otrajā dekādē atsevišķās novērojumu stacijās jau ir nolijušas vairāk nekā 2,5 dekādes normas (visvairāk Stendē, Salacgrīvā un Ventspilī).

Nedēļas izskaņā laika apstākļi vēl aizvien būs nepastāvīgi, vairāk nokrišņu būs piektdien un svētdien, sestdien starp mākoņiem vairāk spīdēs saule un īslaicīgi nokrišņi gaidāmi vien atsevišķos rajonos.

Pieturēsies ziemeļu puses vēji, kas būs lēni līdz mereni stipri, līdz ar to gaisa temperatūra būtiski nepaaugstināsies, vien uzspīdot saule termometra stabiņš dažviet pakāpsies virs +10 grādu atzīmes, līdz ar to vēl aizvien gaidāms ne vien lietus, bet arī slapjš sniegs.

Rīta stundās piesardzīgiem ir jābūt arī autovadītājiem, jo var veidoties arī apledojums.

Nākamajā nedēļā līs mazāk, biežāk spīdēs saule, tomēr nedēļas sākumā un vidū gaisa temperatūra paaugstināsies maz, dienas laikā sasniedzot vien +12...+14 grādus, turklāt naktīs, debesīm skaidrojoties, piesals.

Dienā gaidāmi arī brāzmaini ziemeļu puses vēji. Vien nedēļas beigās, iespējams, Latvijā no dienvidiem, dienvidrietumiem atkal varētu ieplūst siltākas gaisa masas, kad teritorijas lielākajā daļā gaisa temperatūra paaugstināsies virs +15 grādiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!