Foto: DELFI Aculiecinieks
Pirmdien piecos rītā gaisa temperatūra novērojumu stacijās bija no -4,7 grādiem Kolkā līdz -26,6 grādiem Daugavpilī, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Zem mākoņu segas daudzviet Vidzemē, Latgales ziemeļaustrumu daļā un Ziemeļkurzemē gaisa temperatūra ir -10..-14 grādi, bet zem skaidrām debesīm daudzviet Dienvidkurzemē, Zemgalē, Rīgas apkaimē un Latgales dienvidrietumu daļā termometri rāda -18..-24 grādus.

Vietām mazliet snieg un ir dūmaka. Vēja pārsvarā nav.

Sniega segas biezums meteoroloģisko novērojumu staciju laukumos no sešiem centimetriem Rucavā un Ventspils ostā līdz 31 centimetram Alūksnē un 32 centimetriem Siguldā, tai skaitā 20 centimetri Rīgas centrā.

Rīgā agrā rītā pārsvarā skaidrs laiks, viegls dienvidu vējš, gaisa temperatūra -13 grādi pilsētas centrā un -19 grādi starptautiskajā lidostā.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no -2,6 grādiem Kolkā līdz -14 grādiem Staļģenē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 7. februārī bija +21..+24 grādi daudzviet Balkānos un Vidusjūras salās. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -32 grādi kalnos Norvēģijas dienviddaļā un -34 grādi Krievijā.

Pirmdien mākoņi daļēji klās Latvijas debesis, lielā valsts daļā spoži spīdēs saule, vietām snigs, prognozē sinoptiķi.

Pirmdien no rīta Latvijas dienvidu daļā saglabāsies stiprs sals – daudzviet gaisa temperatūra pazeminājusies līdz -20...-23 grādiem pēc Celsija skalas, bet lokāli, galvenokārt dienvidaustrumu rajonos, debesīm skaidrojoties, gaisa temperatūra pazemināsies līdz -25...-27 grādiem, brīdina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests.

Brīdinājums spēkā no pulksten 5.30 līdz pulksten 12.

Latvijas vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs izplatījis oranžo brīdinājumu, kas nozīmē – jābūt gataviem ļoti stipram salam. Pastāv paaugstināts veselības traucējumu risks atsevišķām iedzīvotāju grupām, piemēram, vecākiem cilvēkiem un zīdaiņiem, arī bezpajumtniekiem.

Iedzīvotājiem tiek ieteikts sekot un rīkoties atbilstoši norādījumiem, ko sniedz atbildīgās institūcijas.

Kā prognozē sinoptiķi, pirmdienas priekšpusdienā pārsvarā gaidāms bezvējš, vēlāk pūtīs lēns līdz mērens austrumu vējš.

Gaiss iesils līdz -6..-11 grādiem, Ziemeļkurzemē - līdz -4..-6 grādiem.

Rīgā nav gaidāmi būtiski nokrišņi, vējš lēni sāks pūst no austrumiem, gaisa temperatūra pakāpsies līdz -7 grādiem.

Laikapstākļus nosaka augsta spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens 1021-1024 hektopaskāli jūras līmenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!