Foto: F64
Svētdienas rītā teju visā Vidzemē, Latgalē un Sēlijā gaisa temperatūra bija zemāka par -20 grādiem un vietām arī zem -25 grādiem, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

"Latvijas Valsts ceļu" novērojumu tīklā lielākais sals sešos rītā bija -26 grādi uz Vidzemes šosejas dienvidos no Cēsīm, kā arī -27 grādi uz Rēzeknes apvedceļa, savukārt Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) meteoroloģiskajās stacijās lielākais aukstums tobrīd bija -25 grādi Daugavpilī.

Gaisa temperatūra Kurzemē un lielā daļā Zemgales -8..-16 grādi. Debesis pārsvarā skaidras vai ar nelielu mākoņu daudzumu, tādēļ saullēktā vietām strauji kļūs aukstāks. Pūš lēns vējš un ir bezvējš, vietām snieg.

Naktī Pāvilostā un Liepājā intensīvi sniga, daudz sniga arī Mērsragā, kur sniega segas biezums pieaudzis no 15 līdz 22 centimetriem. Citās LVĢMC novērojumu stacijās sniega dziļums ir no septiņiem centimetriem Ventspils ostā un astoņiem centimetriem Kolkā līdz 31 centimetram Kalnciemā, 32 centimetriem Alūksnē un 33 centimetriem Siguldā.

Rīgā agrā rītā pārsvarā skaidras debesis, iestājies bezvējš. Gaisa temperatūra plkst.6 bija -13 grādi pilsētas centrā, -18 grādi lidostā un līdz -22 grādiem pilsētas austrumu pierobežā.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no -4 grādiem Kolkā līdz -14 grādiem Staļģenē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 6.februārī bija +23 grādi Grieķijā, +24 grādi Sardīnijā un +26 grādi Sicīlijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz svētdienu -32 grādi kalnos Norvēģijas dienviddaļā, kā arī -37 grādi Krievijā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!