Foto: Shutterstock
Naktī uz trešdienu Latvijas rietumu un centrālajos rajonos vējš pastiprināsies brāzmās līdz 20-23 metriem sekundē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) izplatītais oranžais brīdinājums.

Rietumu, ziemeļrietumu vējš līdz 20-23 metriem sekundē pastiprināsies nakts otrajā pusē, bet trešdienas rītā vējš iegriezīsies no ziemeļiem. Piekrastes rajonos tas brāzmās sasniegs 25-28 metrus sekundē.

Baltijas jūras centrālajā daļā vējš brāzmās pastiprināsies līdz 33-34 metriem sekundē. Viļņu augstums sasniegs 6-8 metrus.

Vēja pierimšana gaidāma naktī uz 3. janvāri.

Oranžais brīdinājums liecina, ka laika apstākļi kļūst bīstami.

Saistībā ar LVĢMC izplatīto informāciju Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem, jo stiprā vēja laikā iespējami elektropārvades un sakaru līniju bojājumi, ūdens padeves traucējumi, koku nogāšanās uz ceļu braucamās daļas un ūdens līmeņa strauja paaugstināšanās. VUGD aicina iedzīvotājus savlaicīgi nostiprināt vai telpās novietot vieglus priekšmetus, kas atrodas uz ēku balkoniem vai pagalmā, kā arī aizveriet ēku logus, durvis, kā arī novietot zem jumta mājlopus un mājdzīvniekus.

Iedzīvotājiem ieteicams nenovietot savas automašīnas zem, piemēram, atsevišķi augošiem kokiem, celtniecības sastatnēm, reklāmas stendiem vai elektropārvades līnijām. Tāpat vēlams savlaicīgi uzlādēt mobilos telefonus.

Ja stiprais vējš radījis postījumus, kas apdraud cilvēku veselību un dzīvību, komunikācijas vai sabiedriskā transporta kustību, jāzvana uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukumu numuru 112.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!