Foto: Shutterstock
Šīs nedēļas izskaņā laiks Latvijā būs ziemīgs – gaidāma snigšana un pastiprināsies sals. Naktīs atsevišķos rajonos, debesīm skaidrojoties, termometra stabiņš noslīdēs līdz -10…-14 grādiem, bet citviet gaidāmi vairāki centimetri svaiga sniega, prognozē Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Jaunās darba nedēļas sākumā aukstums Latvijā saglabāsies, bet, sākot no nedēļas vidus, laiks atkal kļūs siltāks un nokrišņi mitēsies.

Brīvdienās laikapstākļus noteiks augsta spiediena atzars, tādēļ sestdien, kaut arī palaikam snigs, debesis vietām skaidrosies un dienas laikā uzspīdēs pat saule.

Pūtis lēns vējš, kas no nakts vidus iegriezīsies no ziemeļiem, ziemeļaustrumiem un pastiprināsies, dienas laikā piekrastē kļūstot brāzmainam. Minimālā gaisa temperatūra naktī būs -2…-8, bet dienā nebūs siltāks par 0…-5 grādi.

Svētdiena visā valstī paies bez būtiskiem nokrišņiem un pūtīs lēns vējš. Naktī gaiss atdzisīs līdz -4…-9 grādiem, bet Vidzemē, debesīm skaidrojoties, pat līdz -8…-13 grādiem, arī diena saglabāsies auksta, temperatūrai nepārsniedzot -1 grādu jūras piekrastē, bet -7 grādus austrumu rajonos.

Darba nedēļas sākumā augsta spiediena atzara ietekme mazināsies un Latviju šķērsos nokrišņu zona, pārsvarā nesot sniegu, slapju sniegu.

Pirmdien pūtīs lēns līdz mērens dienvidrietumu, rietumu vējš, savukārt, otrdien dienvidaustrumu, austrumu vējš. Gaisa temperatūra nedēļas pirmajā pusē naktīs joprojām saglabāsies zema, sasniedzot -2…-7, atsevišķās naktīs valsts austrumu daļā -8…-13, bet dienās rietumos iestāsies atkusnis.

Sākot no nedēļas vidus, no rietumiem pastiprināsies anticiklons un Baltijā ieplūdis ievērojami siltāka gaisa masa. Laiks gaidāms sauss, bet temperatūra būs ar mainīgu raksturu - dienās gandrīz visā teritorijā būs 0…+5 grādu silts, bet naktīs daudzviet piesals.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!