Foto: LETA

Sestdiena un svētdiena Latvijā paies bez būtiskiem nokrišņiem – laiks būs pārsvarā saulains un auksts, liecina Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sniegtā informācija.

Naktī no piektdienas uz sestdienu gaisa temperatūra valsts lielākajā daļā pazemināsies no -12 līdz -13 grādiem un vienīgi Kurzemē, jūras piekrastē, būs -6 grādus auksts laiks.

Sestdien gandrīz visā valsts teritorijā spīdēs saule, mākoņains laiks būs vienīgi Latgalē - Rēzeknē un Daugavpilī. Gaisa temperatūra būs no -1 grāda Liepājā un Ventspilī līdz - 4 un -5 grādiem Latvijas centrālajā daļā un Latgalē. Rīgā dienā gaidāmi -6 grādi, bet vakarpusē gaisa temperatūra atkal sāks pazemināties.

Nakts uz svētdienu būs skaidra un auksta - Latvijas ziemeļu daļā būs pat -16 grādi, Kurzemē no - 5 līdz - 6 grādiem, bet valsts centrālajā daļā no -10 līdz -12 grādiem. Rīgā naktī gaidāmi -12 grādi pēc Celsija skalas.

Svētdienu sinoptiķi sola jau siltāku - Kurzemē gaisa temperatūra būs ap 0 grādiem, bet citviet Latvijā būs no -1 līdz -5 grādiem. Aukstākais laiks būs Ainažos, tur tiek prognozēti -8 grādi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!