Nedēļas izskaņa praktiski visā Latvijas teritorijā gaidāma lietaina un vēsa, gaisa temperatūrai nepārsniedzot +16 grādus pēc Celsija, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra mājaslapa.

Ceturtdien virs Norvēģijas dienvidiem veidojas ciklons, kas pakāpeniski virzīsies uz austrumiem un jau piektdienas vakarā sasniegs Baltijas jūru.

Brīvdienās tas šķērsos arī Latviju, līdz ar to gan piektdien dienā, gan arī brīvdienās ilgstoši līs. Sestdien vietām nokrišņu daudzums sasniegs 15 līdz 20 milimetrus, kas atbilst stipram lietum.

Tāpat pakāpeniski pastiprināsies vējš, kas no dienvidaustrumiem, austrumiem pakāpeniski iegriezīsies no ziemeļiem, ziemeļrietumiem. Visstiprākais vējš gaidāms sestdien dienā un svētdienas naktī, kad daudzviet vēja brāzmas sasniegs 15 līdz 18 metrus sekundē, bet piekrastes rajonos - 20 līdz 22 metrus sekundē.

Visvēsākā nakts šajā periodā gaidāma piektdien, kad visā teritorijā gaiss atdzisīs līdz +2... +7 grādiem, un arī dienas laikā šīs nedēļas nogalē gaisa temperatūra nepārsniegs +12...+16 grādus.

Sākot no nākamās nedēļas sākuma, lietus mākoņi izklīdīs un laiks pakāpeniski kļūs siltāks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!