Foto: AFP/Scanpix
Arī sestdien un svētdien Latvijā gaidāma rekordaugsta gaisa temperatūra. Visticamāk, gan šā gada 23.maijs, gan 24. un 25.maijs būs vissiltākie atbilstošie datumi valsts vēsturē, liecina "Global Forecast System" prognoze un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Sestdien un svētdien Latvijā gaidāms karstums līdz +31 grādam. Līdz šim augstākā gaisa temperatūra, kas valstī reģistrēta 24.maijā, ir +29,5 grādi 1963.gadā, savukārt 25.maija karstuma rekords ir +29,0 grādi 1989.gadā.

Brīvdienās sauli brīžiem aizsegs mākoņi, vietām gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss. Mākoņi virzīsies no dienvidiem uz ziemeļiem.

Naktīs gaisa temperatūra pazemināsies līdz +13..+19 grādiem. Dienas laikā gaiss sakarsīs līdz +28..+31 grādam, zemāka gaisa temperatūra saglabāsies vietām piekrastē.

Sagaidāms, ka sestdien Liepājā, Ventspilī un citviet Kurzemes rietumu piekrastē, pūšot brāzmainam dienvidu vējam, gaisa temperatūra sasniegs +31 grādu, bet svētdien šeit iegriezīsies rietumu vējš, tādēļ pēcpusdienā gaiss būs par aptuveni desmit grādiem vēsāks nekā dienu iepriekš.

Nākamnedēļ arī citviet Latvijā gaisa temperatūra pazemināsies, nedēļas sākumā no jūras attālākajos novados saglabāsies karsts laiks.

Ūdens temperatūra lielākajās upēs un ezeros brīvdienās būs +19..+23 grādi. Jūrā gaidāms auksts ūdens, tā temperatūra piekrastē sauszemes vēja dēļ daudzviet būs zemāka par +10 grādiem.

Saules ultravioletā radiācija saglabājas vidēji augsta, dienas vidū sasniedzot sesto līmeni. Saules stari visspēcīgākie ir laikā no plkst.11.20 līdz 15.20, šajā dienas daļā nav vēlams sauļoties bez aizsargkrēma. Karstā laikā mediķi iesaka pilnībā izvairīties no atrašanās saulē, kā arī lietot daudz ūdens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!