Foto: LETA
Jau sākot ar pirmdienu, gaisa temperatūra Latvijā pazemināsies un svelme atkāpsies – nedēļas otrajā pusē temperatūra būs par desmit grādiem zemāka, liecina Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Tveice Latvijā saglabāsies arī brīvdienās – gan sestdien, gan arī svētdien teritorijas lielākajā daļā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +25...+31 grādam, tikai Kurzemē līča piekrastē tā būs par dažiem grādiem zemāka, arī naktīs nebūs vēsāk par +13...+18 grādiem.

Naktīs debesis skaidrosies, bet dienas gaitā mākoņu daudzums palielināsies, tomēr starp tiem spīdēs arī saule, pēcpusdienas un vakara stundās atsevišķos rajonos gaidāms neliels īslaicīgs lietus un pērkona negaiss – sestdien ļoti lokāli un īslaicīgi, bet svētdien jau plašākā teritorijā.

Pirmdien Latviju šķērsos aukstā atmosfēras fronte – karstums pakāpeniski atkāpsies uz dienvidiem, dienvidaustrumiem. Darba nedēļas otrajā pusē dienas laikā maksimālā temperatūra gaidāma par 10 grādiem zemāka nekā brīvdienās – vien +15...+21 grāda robežās, arī naktis būs vēsākas.

Lietus gaidāms darba nedēļas sākumā, atkāpjoties siltajām gaisa masām, un pēc tam darba nedēļas beigās, kad no dienvidrietumiem Latvijai atkal tuvosies siltākas gaisa masas. Darba nedēļas vidus būs sausāks un saulaināks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!