Foto: LETA
Šajās brīvdienās vietām Latvijā, sevišķi Vidzemē un Latgalē, veidosies lietus un negaisa mākoņi, nākamnedēļ gaidāms saulaināks un karstāks laiks, prognozē "Global Forecast System".

Sestdien vietām Latgalē un Vidzemē tiek prognozēts lietus un pērkons, mākoņi pārvietosies lēni un nereti stāvēs uz vietas, līdz ar to nokrišņi skars mazas teritorijas, lokāli iespējams stiprs lietus un krusa. Svētdien lietus un negaiss gaidāms plašākā teritorijā, tostarp dažviet Kurzemē un Zemgalē. Nokrišņu daudzums atsevišķās vietās, īpaši Vidzemē, svētdien var būt ļoti liels un pārsniegt 30 milimetru.

Arī Salacgrīvu kādā brīdī var skart lietus, tai skaitā stipras pērkona lietusgāzes. Kopumā gaidāms patīkams un mēreni silts laiks, pūtīs lēns līdz mēreni stiprs ziemeļu vējš.

Gaisa temperatūra brīvdienu naktīs pazemināsies līdz +10..+17 grādiem; dienas laikā, uzspīdot saulei, gaiss iesils līdz +21..+26 grādiem. Valsts lielākajā daļā pūtīs lēns ziemeļu vējš.

Nākamnedēļ, pastiprinoties anticiklona ietekmei, gaidāms sausāks, saulaināks un karstāks laiks, gaisa temperatūra pakāpsies līdz +25..+29 grādiem, zemāka gaisa temperatūra saglabāsies vietām piekrastē, vējam pūšot no ziemeļu puses.

Ūdens temperatūra upēs, ezeros un jūras piekrastē pārsvarā +18..+23 grādi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!