Foto: DELFI
Dienā saule mīsies ar mākoņiem, kas vietām nesīs īslaicīgu lietu, iespējams arī pērkona negaiss ar krasām vēja brāzmām. Gaiss vietām iesils līdz +27 grādiem pēc Celsija, portāls "Delfi" uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā (LVĢMC).

Pūtīs mērens dienvidrietumu, rietumu vējš, kas pēcpusdienā jūras piekrastē pastiprināsies un brāzmās sasniegs 15-16 metrus sekundē. Gaiss iesils līdz +23...+26 grādiem, vietām austrumos līdz +27 grādiem.

Rīgā diena aizritēs ar mainīgu mākoņu daudzumu, pievakarē gaidāms īslaicīgs lietus. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidrietumu, rietumu vējš.

Dienas vidū valsts teritorijas austrumos, galvenokārt dienvidaustrumu rajonos, gaidāms stiprs karstums - gaisa temperatūra sasniegs +27 grādus, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Brīdinājums spēkā no pulksten 11 līdz pulksten 19.

Glābēji aicina būt informētiem, ka ir gaidāms stiprs karstums. Lielāks veselības traucējumu risks pastāv atsevišķām iedzīvotāju grupām, jo īpaši – vecākiem cilvēkiem, maziem bērniem un cilvēkiem ar hroniskām saslimšanām. VUGD aicina izvairīties no uzturēšanās tiešos saules staros, īpaši dienas vidū. Tāpat ieteicams pastiprināti uzņemt šķidrumu, regulāri padzerties visas dienas garumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!