Foto: AP/Scanpix/LETA
Ceturtdien, 18. februārī, gaidāms mainīgs mākoņu daudzums – daļēji mākoņains laiks bez nokrišņiem.

Naktī Latvijā pūtīs lēns vējš 2-5 m/s. Savukārt gaisa temperatūra būs ļoti zema: vidēji no -20 līdz -24° pēc Celsija, bet vietām, debesīm skaidrojoties, nokritīsies līdz pat -25…-26°. Salīdzinoši siltāks būs Kurzemes piekrastē: -14 līdz -19°.

Savukārt ceturtdien pa dienu pūtīs mērens Austrumu puses vējš. Dienā temperatūra lielākajā daļā Latvijas saglabāsies zema: no -10 līdz -15° pēc Celsija. Vienīgi Kurzemē tā būs nedaudz augstāka: no -6 līdz -10°.

Jau ziņots, ka naktīs uz ceturtdienu un piektdienu sals pastiprināsies, tāpēc lielākajā valsts daļā izsludināts oranžais brīdinājums. Tostarp brīdinājums ir spēkā no 17. februāra pulksten 20 līdz 18. februāra pulksten 11.

Iepriekš ziņots, ka 18. februārī centrālajos un austrumu rajonos, bet naktī uz piektdienu dienvidaustrumu rajonos termometra stabiņš var sasniegt -25...-28 grādu atzīmi.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC) skaidro, ka šajā laikā tiek prognozēti hidrometeoroloģiskie apstākļi, kuri dotajā reģionā tiek novēroti salīdzinoši reti. Iedzīvotājiem jābūt gataviem tam, ka var tikt radīti postījumi un zaudējumi.

LVĢMC atgādina, ka stipra sala laikā pastāv paaugstināts veselības traucējumu risks atsevišķām iedzīvotāju grupām, piemēram, vecākiem cilvēkiem un zīdaiņiem, arī bezpajumtniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!