Foto: DELFI
Šorīt daudzviet Latvijā autoceļi apledo, brīdina "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Šobrīd braukšanas apstākļi ir apgrūtināti pa Valmieras šoseju no Stalbes līdz Strenčiem, pa Rīgas apvedceļu no Salaspils līdz Babītei, pa Daugavpils šoseju no Ogres līdz Lielvārdei, pa Bauskas un Jelgavas šosejām visa maršruta garumā, pa Liepājas šoseju no Rīgas līdz Apšupes krustojumam, no Anneniekiem līdz Grobiņai un no Liepājas līdz Rucavai, pa Ventspils šoseju no Rīgas līdz Kūdrai.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Kurzemē, Rīgas, Bauskas, Ludzas, Madonas, Ogres un Jelgavas apkārtnēs.

Slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 72 "Latvijas autoceļu uzturētāja" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Starpsezonā LVC aicina autovadītājus būt īpaši uzmanīgiem uz ceļa, izvēlēties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērot piesardzīgu distanci. Mainīgos laika apstākļos uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu - bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem. Tāpēc visām šīm kustībām nevajadzētu būt straujām. Īpaši strauji apledojums var veidoties uz autoceļiem kas iet cauri mežiem vai gar ūdenstilpnēm, kā arī uz tiltiem un pārvadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!