Foto: DELFI Aculiecinieks
Sestdien dienā vietām Latvijas centrālajos rajonos gaidāms stiprs sniegs ar sniega segas pieaugumu seši līdz astoņi centimetri. Snigšanas laikā redzamība būs pasliktināta, un ceļi būs slideni. Stipra snigšana turpināsies arī naktī uz svētdienu. Spēkā ir dzeltenais brīdinājums, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Dzeltenais brīdinājums nozīmē, ka laika apstākļi ir pasliktināti. Prognozētā laika apstākļu parādība nav bīstama, taču jāuzmanās, ja tiek plānotas aktivitātes, kuras var ietekmēt meteoroloģiskie apstākļi.

Dienā virs līča veidosies gubu mākoņi, kas daudzviet brīžiem atnesīs slapju sniegu un sniegu. Vietām centrālajos rajonos snigs stipri.

Pūtīs mēreni stiprs ziemeļrietumu, rietumu vējš, kas piekrastē brāzmās saglabāsies līdz 15-16 m/s, bet vakarā tas pakāpeniski pierims. Gaisa temperatūra paaugstināsies vien līdz -1....+4°.

Rīgā dienā starp mākoņiem uzspīdēs saule, bet vietām Rīgā brīžiem snigs stipri – sniega sega pieaugs par 6 cm. Ietves un brauktuves būs slidenas, kā arī snigšanas laikā būs pasliktināta redzamība.

Pūtīs mēreni stiprs ziemeļrietumu, rietumu vējš, kas priekšpusdienā būs brāzmains. Gaisa temperatūra gaidāma +2...+3° robežās.

Savukārt "Latvijas Valsts ceļi" brīdina, ka valsts autoceļu tīklā šorīt daudzviet veidojas apledojums, kas pagrūtina braukšanas apstākļus. Slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem.

Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistīta 68 VAS Latvijas autoceļu uzturētājs ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir:

Ainažu šosejas (A1) posmā no Berģiem līdz Ainažiem;

Vidzemes šosejas (A2) posmā no Rīgas līdz Veclaicenei;

Valmieras šosejas (A3) posmā no Murjāņiem līdz Valkai;

Rīgas apvedceļš (A4) posmā no Baltezera līdz Saulkalnei;

Rīgas apvedceļš (A5) posmā no Salaspils līdz Babītei;

Daugavpils šosejas (A6) posmā no Rīgas līdz Daugavpilij;

Bauskas šosejas (A7) posmā no Rīgas līdz Iecavai;

Jelgavas šosejas (A8) posmā no Rīgas līdz Meitenei;

Liepājas šosejas (A9) posmā no Rīgas līdz Liepājai;

Ventspils šosejas (A10) posmā no Rīgas līdz Kūdrai;

Liepāja Lietuvas robeža (Rucava) (A11) posmā no Liepājas līdz Rucavai;

Jēkabpils – Rēzekne – Ludza – Krievijas robeža (Terehova) (A13) posmā Grebņeva Medumi;

Daugavpils apvedceļš (A14);

Rēzeknes apvedceļš (A15).

Visā valsts teritorijā uz reģionālajiem autoceļiem ir apgrūtināta braukšana.

Autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot piesardzīgu distanci. Uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu – bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!