Foto: F64

Piektdien, laika periodā no pulksten 3 līdz 6 Baltijas jūras un līča Vidzemes piekrastes rajonos dienvidrietumu, rietumu vējš pastiprināsies brāzmās līdz 20-21 metriem sekundē (m/s), brīdina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC) izplatījis dzeltenā līmeņa brīdinājumu Kurzemes piekrastē un daļā līča piekrastes Vidzemē.

LVĢMC norāda, ka naktī uz piektdienu Latvijā pūtīs mērens līdz mēreni stiprs dienvidrietumu, rietumu vējš, kas brāzmās pastiprināsies līdz 15-18 m/s, savukārt nakts otrajā pusē un no rīta piekrastē brāzmas sasniegs 20-23 m/s.

Dzeltenais brīdinājums nozīmē, ka prognozētie hidrometeoroloģiskie apstākļi nav bīstami, taču, ja tiek plānotas aktivitātes, kuras tie var ietekmēt, jābūt uzmanīgiem.

VUGD norāda, ka brīdinājums spēkā no pulksten 3 līdz 10 piektdienas rītā.

Dienestā uzsver, ka nolauzti koku zari, nefiksēti priekšmeti vai atlūzas var tikt nestas pa gaisu, tādēļ atsevišķas āra aktivitātes var tikt traucētas.

Naktī uz piektdienu Latvijā laiks būs mākoņains, teritorijas lielākajā daļā gaidāmi nokrišņi, lielākoties slapjš sniegs un sniegs, taču dažviet debesis skaidrosies.

Ceļi būs slideni. Gaisa temperatūra pazemināsies līdz 0...-5 grādiem pēc Celsija skalas, siltāks būs vien Kurzemē, tur -1...+2 grādi.

Rīgā debesis lielākoties klās mākoņi, nakts otrajā pusē un no rīta palaikam snigs.

Brauktuves un ietves būs slidenas! Pūtīs mērens līdz mēreni stiprs dienvidrietumu, rietumu vējš, brāzmās līdz 15-16 m/s, bet gaiss atdzisīs līdz 0...-1 grādam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!