Foto: DELFI
Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC) izplatījis dzelteno brīdinājumu par otrdien dienas vidū iespējamo atkalu – sasalstošu lietu, smidzināšanu, kas uz ceļiem un citām virsmām veidos apledojuma kārtu.

Dzeltenais brīdinājums nozīmē, ka prognozētie hidrometeoroloģiskie apstākļi nav bīstami, taču, ja tiek plānotas aktivitātes, kuras tie var ietekmēt, jābūt uzmanīgiem.

LVĢMC norāda, ka daudzviet gaidāms arī neliels sniegs – ceļi būs slideni lielā valsts daļā.

Brīdinājums spēkā no pulksten 11 līdz pulksten 20.

Savukārt Rīgas dome izplatījusi paziņojumu medijiem, ka laikapstākļu prognoze 6. decembra rītā liecina, ka pēcpusdienā arī Rīgā varētu būt gaidāms sasalstošs lietus jeb atkala.

Ietvju un brauktuvju uzturētāji ir gatavi veikt uzturēšanas darbus atbilstoši laikapstākļiem.

Atkalas laikā visiem satiksmes dalībniekiem ir jābūt piesardzīgiem, jo ledus kārta uz ietvēm un brauktuvēm veidojas strauji, un, turpinoties lietum, arvien no jauna. Iedzīvotājiem atkalas laikā jārēķinās, ka ietves un brauktuves būs slidenas.

Pašvaldībā atgādina, ka no šī gada izmaiņas teritoriju uzturēšanas noteikumos Rīgā ļauj atkalas laikā ietvju kaisīšanai izmantot tīru sāli, lai uz ietvēm iedzīvotājiem būtu drošāk pārvietoties.

Jau ziņots, ka otrdienas rītā sniega un apledojuma dēļ daudzviet Latvijā bija apgrūtināta braukšana pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem.

Tāpat ziņots, ka laiks otrdien būs apmācies un daudzviet snigs. Vietām sniega segas biezums palielināsies par 1-3 centimetriem.

Kopumā otrdien pūtīs lēns dienvidaustrumu, dienvidu vējš, un minimālā gaisa temperatūra būs –4...-8 grādi pēc Celsija, Kurzemē -2...-4 grādu robežās.

Arī Rīgā sniega dēļ brauktuves un ietves būs slidenas.

Galvaspilsētā otrdien pūtīs lēns dienvidaustrumu, dienvidu vējš, un minimālā gaisa temperatūra būs -3...-5 grādi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!