Foto: F64
Ceturtdien, 22. oktobra priekšpusdienā, sākot no rietumu rajoniem, dienvidu, dienvidrietumu vējš pastiprināsies brāzmās līdz 15-19 m/s, bet dienas vidū jūras piekrastē vējš brāzmās sasniegs 20-21 m/s, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) vietnē publicēts brīdinājums .

Pēcpusdienā arī līča piekrastē dienvidrietumu, rietumu vējš pastiprināsies brāzmās līdz 20-23 m/s.

LVĢMC informē, ka nolauzti koku zari, nefiksēti priekšmeti vai atlūzas var tikt nestas pa gaisu, tādēļ atsevišķas āra aktivitātes var tikt traucētas.

Dzeltenais brīdinājums ir spēkā Latvijas rietumu piekrastē Kurzemē. Dzeltenais brīdinājuma kods jeb "potenciāli bīstams" nozīmē, ka prognozētie hidrometeoroloģiskie apstākļi nav bīstami, taču, ja plāno aktivitātes, kuras tie var ietekmēt, ir jāuzmanās, lai lieki nepakļauj sevi riskam.

Kopumā ceturtdien dienā debesis lielākoties aizklās mākoņi un daudzviet jārēķinās ar nelielu īslaicīgu lietu. Dominēs mērens līdz mēreni stiprs dienvidu, dienvidrietumu vējš. Gaiss iesils līdz +11...+15°.

Rīgā debesis aizklās mākoņi un pa laikam jārēķinās ar nelielu īslaicīgu lietu. Pūtīs mērens līdz mēreni stiprs dienvidu, dienvidrietumu vējš, kas brāzmās pastiprināsies līdz 15-16 m/s. Gaisa temperatūra būs +13...+14° robežās, liecina LVĢMC informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!