Foto: LETA

Naktī no piektdienas uz sestdienu jūras piekrastē dienvidrietumu, rietumu vējš pastiprināsies brāzmās 20-23 metri sekundē (m/s), brīdina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Sestdien, 18. februārī, rīta pusē vējš iegriezīsies no ziemeļrietumiem, rietumiem.

Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC) izplatījis dzeltenā līmeņa brīdinājumu par spēcīgu vēju Kurzemes piekrastē.

Dzeltenais brīdinājums nozīmē, ka prognozētie hidrometeoroloģiskie apstākļi nav bīstami, taču, ja tiek plānotas aktivitātes, kuras tie var ietekmēt, jābūt uzmanīgiem.

Brīdinājums spēkā no piektdienas pulksten 21 līdz sestdienas pulksten 23.

LVĢMC dati liecina, ka naktī uz sestdienu bieza mākoņu sega pilnība aizklās debesis, rietumos nesot lietu, savukārt austrumos ir gaidāma snigšana, vietām sniega sega pieaugs pat par 5-9 centimetriem, tāpēc ceļu satiksmes dalībniekiem jābūt uzmanīgiem – ceļi būs slideni.

Pūtīs mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš, kas būs brāzmains, bet no nakts vidus tas pakāpeniski iegriezīsies no rietumiem, ziemeļrietumiem un jūras piekrastē pastiprināsies.

Līdz ar vēja brāzmām un sniegu, vietām arī puteņos – gaidāma pasliktināta redzamība.

Gaisa temperatūra būs -1...+4 grādu robežās pēc Celsija skalas.

Rīgā naktī debesis būs apmākušās, palaikam arī līs un snigs, tāpēc ietves un brauktuves būs slidenas.

Pūtīs mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš, kas brīžiem būs arī brāzmains. Minimālā gaisa temperatūra gaidāma +1...+2 grādi.

Jau ziņots, ka sestdien un svētdien laikapstākļus Latvijā noteiks spēcīgs ciklons, nākamās nedēļas sākumā gaidāms jauns ciklons.

Nokrišņu daudzums var pārsniegt visa mēneša normu, gaidāms arī stiprs vējš. Lietavu dēļ upēs celsies ūdens līmenis, lielākais kāpums gaidāms Kurzemē. Daudzviet Vidzemē un Latgalē kļūs biezāka sniega sega, daļā valsts tā veidosies no jauna.

Piektdienas vakarā un naktī uz sestdienu, sākot no Kurzemes, gaidāms lietus un slapjš sniegs, Kurzemē līs stipri, valsts austrumos arī puteņos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!